Hankook pokračuje ve vývoji technologie tiché jízdy „sound absorber®“ a zaměřuje se na hmotnost, optimalizaci procesu a nejvyšší rychlost. Hankook, F1,ČR,2017 | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook pokračuje ve vývoji technologie tiché jízdy „sound absorber®“ a zaměřuje se na hmotnost, optimalizaci procesu a nejvyšší rychlost. Hankook, F1,ČR,2017 | Constructors F1 Constructors F1

Hankook pokračuje ve vývoji technologie tiché jízdy „sound absorber®“ a zaměřuje se na hmotnost, optimalizaci procesu a nejvyšší rychlost.

Larissa Büsch/Hankook | 22.9.17 | Pneumatiky Hankook

Hankook ČR 2017

Hankook pokračuje ve vývoji technologie tiché jízdy „sound absorber®“ a zaměřuje se na hmotnost, optimalizaci procesu a nejvyšší rychlost.

Technologie tiché jízdy „sound absorber®“ od výrobce Hankook se již úspěšně používá v pneumatikách jako originální výbava do výroby prémiových SUV vozidel a vysoce výkonných sportovních coupé. Pokračující vývoj technologie tiché jízdy se může pochlubit dalšími výsledky. Aplikovaná akustická pěnová vložka se již více celoplošně nelepí pomocí materiálu Sealguard z vlastní výroby. Místo toho se používá nové specializované lepidlo na bázi silikonu, s odolností proti vysokým teplotám, které je nutné aplikovat jen na určitých místech vnitřního povrchu pneumatiky. Výsledek je stejně účinný jako v předchozím případě. Zlepšený výrobní proces této nové generace technologie tiché jízdy „sound absorber®“ přispívá společně s novým postupem lepení moderní odlehčené akusticky izolační pěnové vložky k znatelné optimalizaci celkové hmotnosti pneumatiky. Výsledkem je zavedení kompletně automatizovaného výrobního procesu za účelem dosažení velkých výrobních objemů. Dosavadní intenzivně manuální výrobní proces již patří minulosti. Tím je technologie tiché jízdy „sound absorber®“ od výrobce Hankook dostupná nejen pro vozidla luxusní a prémiové třídy. Začne se aplikovat do pneumatik určených pro modely vozidel vyšší střední třídy. Pneumatiky, vybavené touto technologií, znatelně snižují míru rezonančních vibrací, vznikajících za jízdy v dutých prostorách pneumatik od určitého stupně rychlosti a projevujících se nepříjemným hlukem uvnitř kabiny vozidla.

Neu-Isenburg, Německo, 22. září 2017


Výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává tiché pneumatiky na trh od roku 2016 jako originální výbavu do výroby vybraných automobilů. Technologie tiché jízdy „sound absorber®“ se již používá v různých třídách vozidel, počínaje na výkon zaměřeným Audi RS5 Coupé a luxusním Audi Q7/SQ7 SUV až po prostorné limuzíny a kombíky střední třídy, mezi které patří například nový vůz Opel/Vauxhall Insignia. Pomocí této technologie výrobce Hankook dosahuje znatelného snížení hlučnosti uvnitř kabiny vozidla, kterou způsobují rezonanční vibrace uvnitř dutých prostor pneumatik za jízdy. Toto opatření přispívá k vyšší míře komfortní jízdy v luxusních vozidlech. Výrobce Hankook pracuje na nepřetržitém vývoji této technologie, která bude brzy přínosem pro jízdu v každém vozidle.

Tiché pneumatiky „sound absorber®“ od výrobce Hankook jsou vybavené speciální polyutheranovou pěnovou vložkou, která se v rámci výrobních procesů upevňuje na vnitřní straně pneumatiky. Akustická vložka znatelně snižuje frekvence nepříjemného rezonančního hučení, ke kterému dochází za jízdy od určitého rychlostního stupně. Hodnota hladiny hlučnosti uvnitř kabiny vozidla se znatelně sníží díky tichým pneumatikám „sound absorber®“. Může se jednat o 5 až 7 dB(A). Především odlehčené sportovní UHP pneumatiky s nízkým profilovým číslem, avšak s velkými rezonujícími dutými prostorami lze pomocí této technologie doslova ztišit.

V dřívějších výrobních procesech se akustická pěnová vložka upevňovala celoplošně pomocí materiálu Sealguard z vlastní výroby. Jednalo se o velmi intenzivní manuální proces. Avšak vývoj tiché technologie „sound absorber®“ pokračuje dál a nese své další plody. Aplikaci pěnové vložky je nyní možné kompletně integrovat do automatických výrobních procesů pneumatik. Kromě toho se používá nový odlehčený pěnový materiál, který je výsledkem samostatného účelového vývoje. Materiál Sealguard nahrazuje nové lepidlo na silikonové bázi, které se musí aplikovat pouze na určitých místech vnitřního povrchu pneumatiky, místo dříve nutného celoplošného procesu. Aplikace nové technologie přispívá nejen k znatelnému snížení hmotnosti pneumatiky, nýbrž také k zlepšení odolnosti proti vysokým teplotám. Výsledkem je vyšší nosnost a lepší odolnost proti opotřebení, především při plném zatížení vozidla a při jízdě vysokou rychlostí.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com