FIA ETRC se po zimní pauze poprvé letos objeví na autodromu v italském Misanu. FIA ETRC, Buggyra, Racing, | Constructors F1

etina English Rusky

FIA ETRC se po zimní pauze poprvé letos objeví na autodromu v italském Misanu. FIA ETRC, Buggyra, Racing, | Constructors F1 Constructors F1

FIA ETRC se po zimní pauze poprvé letos objeví na autodromu v italském Misanu.

V.Rožánek/ M.Sanytrák | 19.5.23 | Aktuálně

FIA ETRC 2023 - MISANO - Itálie

FIA ETRC 2023 začíná v Misanu

Misano leží v provincii Emilia Romangna, kterou také zužovaly deště, ale nebyly tak intenzivní, jako na jiných místech a po posledních bezpečnostních prohlídkách se závody Goodyear FIA ETRC nakonec uskuteční a závodní sezóna rychlých kamionů může směle začít.

Loňský rok přinesl bohužel smutnou zprávu českým fanouškům, když Buggyra skončila s programem FIA ETRC. Adam Lacko se však podle posledních zpráv z českého týmu objeví při závodech v Mostě s truckem Buggyra Academy. Alespoň malá náplast na tak smutnou zprávu z konce loňské sezóny.

Loňský ročník celkem s přehledem vyhrál Maďar Norbert Kiss, Jochen Hahn a Sascha Lenz už to tak jasné neměli, ale pro Hahna rozhodl poslední závod a Adam Lacko s Buggyrou nakonec získal čtvrté místo v evropském truckovém kolbišti, což není vůbec špatný výsledek. Celkem loni bodovalo 19 jezdců, někteří startovali v tzv. Race by Race, znamená, že se přihlašovali jen k jednotlivým závodům FIA ETRC.

11

Kalendář závodů trucků letos začíná v Misanu, navštíví dále autodromy Slovakia Ring, Poznaň, Nürburgring, Most, Zolder, Le Mans a Jaramu. Kromě již zaběhlých autodromů, které kamiony každý rok jednou navštíví letos přibyla polská Poznaň. České diváky jistě potěší závod na autodromu v Mostě, který každoročně přitahuje velké množství diváků a má zde velkou tradici. Autodrom v Mostě letos slaví 40let od otevření, a tak se možná můžeme těšit i na nějaký atraktivní doprovodný program. Němci se těší na svůj velký svátek na Nürburgringu, a závěr sezóny patří autodromu Bugatti v Le Mans a v tu dobu ještě s dobrým počasím španělskou Jaramu, která patří k tradičním uzavíračům sezóny FIA ETRC.

2

Český jezdec tedy ve startovní listině po dlouhých letech nebude, vzpomínat můžeme nejen na Adama Lacka, ale i na Davida Vršeckého, Frankie Vojtíška, Standu a Michala Matějovských, nebo na průkopníky se značkou Liaz, mezi které patří nejen Frankie, ale také Jiří Moskal nebo Karel Patočka a zapomenout nesmíme ani na Martina Koloce. Jednu sezónu se v kamionech ukázali také Jaromír Malý se Sisu, nebo mostecký Michal Dolák s MANem.

3 

Letos zůstává velkým favoritem opět Maďar Norbert Kiss s MANem. Uzmout mu co nejvíce bodů a zabojovat o titul s ním budou opět chtít staré známé firmy, tedy Jochen Hahn z Německa, jeho krajané Sasha Lenz s MANem v nových barvách Apollo Tyres, André Kursim na Ivecu, se kterým pojede také Steffi Halm a navrátilec Španěl Luis Recuenco. Ke stálicím patří již roky Rodriguezové z Portugalska, José nebude chybět ani letos. Další zájemce o titul FIA ETRC Španěl Albacete pojede opět v týmu Lutze Bernaua s vozem MAN. Dvě Scanie představí Stefen Faas a Heinrich Hecker. Rozrůstá se pole Angličanů. Kromě Jamie Andersona s MANem uvidíme ještě Marka Taylora a Johna Newella. Doufejme, že se při některých závodech objeví i Race by Race jezdci a uvidíme třeba francouzské, nebo i další závodníky, třeba Polák Ostaszewski.

Těšíme se na první souboje v Misanu, kde se již počasí umoudřilo a spolu s vámi budeme sledovat první letošní Goodyear FIA Truck Racing Championship.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com