„8h Le Brno“ - Náročné a výživné Aktuálně, constructors, F1, vytrvalost, závody, Brno | Constructors F1

etina English Rusky

„8h Le Brno“ - Náročné a výživné Aktuálně, constructors, F1, vytrvalost, závody, Brno | Constructors F1 Constructors F1

„8h Le Brno“ - Náročné a výživné

Kateřina Ťuková, Janík Motorsport | 15.4.24 | Aktuálně

Vytrvalostní závody 2024

První závod sezony z poloprofesionální vytrvalostní „Le série“ organizovaný pod záštitou agentury ARC Endurance, konaný dne 14. 4. 2024 na brněnském Masarykově okruhu, je u svého konce. Tým Janík Motorsport nasadil na startovní rošt hned tři své vozy.

1

Stálici těchto okruhových vytrvalostních závodů KTM X-BOW R, v jehož sedačce se v průběhu závodu prostřídali Tomáš Ticháček, Josef Čikl a dva nováčci Martin Kupka a Michal Šmidrkal. Posádka vozu zažila perné chvilky, kdy půl hodiny po startu muselo KTM závod přerušit a mechanici se intenzivně věnovali diagnostice závady a poté jejímu odstranění. Díky jejich bojovnému týmovému duchu situaci nevzdali a auto mohlo po 3 hodinách opět vyrazit zpět na trať. S tak velkou časovou ztrátou se již nebylo možné zařadit zpět do „boje“ o příčky nejvyšší, naše jezdce to však neodradilo a užili si alespoň příjemné svezení. Napjatá očekávání měl tým od nasazení dvou předprodukčních vozů Hyundai i30N, jež si odbyly svou premiéru v této vytrvalostní sérii. Jelikož se jedná o sériové vozy bez jakýchkoliv závodních úprav, zhostily se svého úkolu s vervou.

2

Za volantem vozů se po celý den střídala patnáctka členů týmu našeho partnera, společnosti Almiro energy for vegetation s.r.o.. Jeden z vozů měl bohužel v polovině závodu malou nehodu a musel ze závodu díky svému poškození odstoupit, posádky obou vozů poté spojily své síly a užily si zbytek závodu na výbornou.

3

Ve dnech 24. – 28.4.2024 vyrazí celý tým na maďarský okruh Balaton Park, kde po dlouhé zimní pauze propuknou hlavní týmové závodní okruhové aktivity. Tři vozy Hyundai Elantra N TCR budou v rámci TCR Eastern Europe řídit Maťo Homola, Adam Kout a Jiří Zbožínek. S KTM X-BOW GTX se v Maďarsku představí Petr Koukola a Carlo Czepiel. Premiérově se tým Janík Motorsport představí také ve FIA F4 CEZ s pilotem Frankem Halatnikem a v rámci Clio Cupu nastoupí Julian Smiechowski

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com