Adam Kout si z Hockenheimringu odváží zlato a bronz Superkart, F1, moto, gp, moto gp | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout si z Hockenheimringu odváží zlato a bronz Superkart, F1, moto, gp, moto gp | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout si z Hockenheimringu odváží zlato a bronz

Sport-pres,s.r.o. | 27.4.14 | Aktuálně ze světa Superkart

Adam Kout - superkart 2014

Do sezony 2014 vstoupil motokárový závodník Adam Kout pravou nohou. V úvodním díle European Superkart Series na německém Hockenheimringu obsadil první a třetí místo.

  Kvalifikace vyšla českému reprezentantovi perfektně. V její první části byl jasně nejrychlejší, když druhému Davidu Pickelovi nadělil půl sekundy, třetímu Henriku Liljovi bezmála sekundu celou. Do další seance, poznamenané bouřkou a lijákem, už tak nemusel nastoupit. Úvodní sobotní jízdu zahájil z pole position a také si první dvě kola udržoval vedení. Potom však nedokázal odrazit útok Dána Lilji. V závěru mu pozvolna odcházely pneumatiky, čehož využil domácí Guido Kleinemeyer. „Tahali jsme se spolu o druhou pozici až do konce, ještě v posledním kole jsem se ji snažil vybojovat zpět, ale nepodařilo se," litoval.
ADAM K1

V přestávce mezi oběma závody bylo v boxu týmu MS Kart Milana Šimáka rušno. „Musíme udělat nějaké změny. Motoricky jsme na tom moc dobře, to se ukázalo už v kvalifikaci, ale zatím to není optimální při nasazení na delší distance. Možná je to tím, že pro letošek je předepsané nové obutí a s ním jsme se ještě asi stoprocentně nesžili," přemítal Adam Kout. Zakopaný pes byl skutečně v gumách, přesněji řečeno v tlaku v nich. „Také jsme trochu poštelovali karburátory, protože bylo docela horko, a použili zadní křídlo z kvalifikace," vypočítával, když už bylo po všem, Adam. Výsledek se dostavil okamžitě. Kout ve druhé jízdě zvítězil způsobem start - cíl! „Jenom krátce po začátku se přede mne dostal na okamžik Lilja, ale hned jsem mu to vrátil. Vybudoval jsem si menší náskok a v podstatě kontroloval průběh jízdy. Jsem pochopitelně spokojený, potvrdilo se, že jsme schopní udržet si rychlost po celý víkend. Rozhodně jsme se dostali zase o kus dál."  
Adam K 2  

Výsledky:

1. jízda
1.         Henrik Lilja                  (DK, PVP/PVP)
2.         Guido Kleinemeyer        (D, PVP/DEA)
3.         Adam Kout                   (CZ, MS Kart/DEA)  

2. jízda

1.         Adam Kout                   (CZ, MS Kart/DEA)
2.         David Pickel                 (D, Anderson/BRC)
3.         Henrik Lilja                  (DK, PVP/PVP)   

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com