Adam Kout začíná sezonu, držíme palce!!! Adam Kout, superkart, okruhy, | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout začíná sezonu, držíme palce!!! Adam Kout, superkart, okruhy, | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout začíná sezonu, držíme palce!!!

Vratislav Ondráček | 2.6.17 | Aktuálně ze světa Superkart

Suoerkart 2017

Český motokárový reprezentant Adam Kout vstupuje o tomto víkendu do další sezony seriálu Mistrovství Evropy superkartů. 

 

Tovární tým MS Kart Racing se s Adamem Koutem již přemístil do anglického Doningtonu, kde se o víkendu pojede první závod tohoto třídílného  šampionátu.

Český tým s českým jezdcem tak bude podruhé obhajovat titul evropského šampiona z předcházejících let 2015 a 2016. Letos to bude ale velice těžké, protože konkurence si nechce nechat "naložit" další seriálovou porážku. Hlavním a velmi silným konkurentem letos pro českého pilota bude německý jezdec Peter Elkmann, který přešel pro letošní sezonu na konkurenční podvozek Anderson, ale i nadále startuje s českým motorem VM. 

Dnes probíhaly v Doniingtonu první volné tréninky na víkendový závod.

Zatím v prvním tréninku zajížděl nejrychlejší časy německý jezdec Elkmann. Tovární tým MS Kart chce volné tréninky využít pro vyzkoušení některých nových prvků a pokud se osvědčí, tak připadá v úvahu i nasazení těchto novinek do závodu. V pátek je na programu volný den a ostré závodění začíná v sobotu kvalifikačními tréninky. Oba závody se potom pojedou v neděli. 

V Anglii jsou superkarty velice populární a do Doningtonu jich přijelo závodit celkem hodně přes sto.  Současně zde závodí i klasické motokáry kategorie KZ2, které jedou svůj vlastní šampionát na automobilových okruzích. 

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com