Autodrom Brno a Nutrend Racing 2018 Nutrend, Racing, Brno, Autodrom, Vrchy, MČR, Vrchy,Václav Janík, | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom Brno a Nutrend Racing 2018 Nutrend, Racing, Brno, Autodrom, Vrchy, MČR, Vrchy,Václav Janík, | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom Brno a Nutrend Racing 2018

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 4.4.18 | Aktuálně

Janík Motorsport - Nutrend Racing 2018

Janík

Plnou „parou“ vpřed! Nutrend Racing vstoupil do letošní sezóny bojem o brněnské vítězství

 

Jarní probouzení závodní sezóny 2018 je v plném proudu stejně tak, jako celý tým Nutrend Racing, který úvodní testy závodní techniky na brněnském automotodromu zakončil účastí při prvním závodě Mistrovství České republiky závodů do vrchu 2018.

Opravdu plně nabitý program posledního březnového týdne čekal na celý tým Nutrend Racing. Šternberský závodní tým pod vedením Václava Janíka se zúčastnil předsezónního testu na Masarykově okruhu, kde si hned na úvod sezóny připravil opravdovou lahůdku v podobě premiérového testu letošní novinky - okruhového závodního speciálu kategorie LMP3 Norma M30. Spolu s nádherným speciálem se na trati představila kompletní jezdecká sestava týmu s jednotlivými speciály, se kterými budou reprezentovat Nutrend Racing v letošní sezóně.

S Normou M30 LMP3 se nejprve seznámil Václav Janík, kterého v sedačce střídal Tomáš Korený. Tato dvojice po loňské úspěšné sezóně s dvoulitrovou Normou M20FC Honda bude letos usilovat o další posun na okruhové scéně právě s prototypem  LMP3 a tak pro ně byl úvodní test nesmírně důležitý: „Velmi jsme se těšili na první svezení. V Brně jsme mohli poprvé porovnat novou techniku oproti předešlému prototypu kategorie CN. LMP3 je nesmírně atraktivní nejen pro diváky, ale i pro jezdce. Skvělé jízdní vlastnosti, perfektní celková funkčnost vozu a vyšší výkon umocňuje zážitek z jízdy,“ hodnotil premiéru  v kokpitu talentovaný Tomáš Korený. Superlativy nešetřil ani Janík: „Jsem rád, že jsme se vydali cestou LMP3. Pro tým je to velká výzva, stejně tak pro nás pro jezdce. Moc se těším na spolupráci s Tomášem, se kterým se nám loni velmi dařilo se slabší Normou M20FC. Testem jsme si ověřili schopnosti nového vozu na rychlé brněnské trati, získali jsme celou řadu důležitých poznatků o novém voze. Celý tým se na novou výzvu velmi těší a v práci budeme pokračovat už příští týden, kdy odjíždíme testovat na Slovakiaring.“

Mimo kapotované LMP3 mohli sledovat , po dlouhé zimní přestávce, „hladoví“ motorističtí fanoušci celou plejádu sportovních vozů a speciálů v barvách Nutrend Racing nejen přímo na okruhu, ale i díky sociálním sítím a týmovým stránkám i z tepla domova. Vidět mohli například i další z letošních novinek - novou jezdeckou sestavu Petr Lisa a Tomáš Konvička, kteří se stali novými piloty Normy M20FC Honda pro letošní sezónu. Jejich jezdecké umění budou prezentovat v rámci okruhových klání. Oba si Normu v Brně řádně osahali a ukázali, že v letošní sezóně hodlají jít naplno za závodními úspěchy.

Brněnský program byl tradičně zpestřen úvodním podnikem českého mistrovství v jízdě do vrchu.

Opačný směr jízdy se startem z nejnižšího bodu Masarykova okruhu, to je jasná charakteristika někdejšího Brněnského draka, dnes GMS Hill Climb prologu. Dva závody během jediného dne v bezpečí moderního automotodromu je skvělou příležitostí, jak zahájit sezónu. V barvách Nutrend Racing této možnosti využila hned trojice jezdců - tradiční vrchařští reprezentanti Janík, Svoboda, Hubáček. Václav Janík se po rozjezdu s LMP3 vrátil do své kopcové Normy M20FC Turbo, s níž měl úmysly nejvyšší a sice pokusit se o absolutní vítězství. V obou závodech se svými časy dostaly pod hranici jedné minuty na jednu jízdu jen dva jezdci - Václav Janík a Miloš Beneš. Právě tato dvojice se postarala o dramatický souboj o vítězství v obou závodech. „V obou závodech se mi podařilo zajet čistě bez chyb a k tomu Norma fungovala skvěle. Podařilo se nám i zrychlit oproti loňsku a věřili jsme ve vítězství. V druhém závodě jsem se dokonce ujal po první jízdě vedení, ale náš soupeř byl vždy v závěrečném hodnocení o kousek před námi. Závod v Brně hodnotím velmi kladně, protože časomíra ukázala, že jsme letos zase o kousek rychlejší a výsledky závodu naznačily, jak moc bude letos česká špička vyrovnaná,“ hodnotil své premiérové vystoupení v sezóně 2018 Janík. Výsledkově mu první závod sezóny přinesl dvě absolutní druhá místa a dvě prvenství v celkovém hodnocení skupiny E2-SC.

Dařilo se i Jiřímu Svobodovi, který v letošním roce plánuje pestrou sezónu, kdy bude střídat kokpit moderní dvoulitrové Normy M20FC „2017“ a monopostu F3000 Lola B02.

V Brně startoval s Normou a v dvoulitrové skupině si vyjel shodně dvakrát druhé místo. Karlovi Hubáčkovi se s BMW M3 GTR postavila do cesty během závodního dne zdravotní indispozice a tak bojoval proti závodním soupeřům s handicapem. Po úvodním pátém místě ve skupině E1 si v druhém klání polepšil na bronz a ani on z Brna neodjížděl na úvod sezóny bez poháru.

Tolik k úvodu letošní sezóny, který byl z pohledu Nutrend Racing velmi výživný. Program týmu bude dále směřovat k co nejlepší přípravě na okruhovou sezónu, když již v příštím týdnu bude opět testovat speciál LMP3 na slovenském Slovakiaringu.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com