Autodrom se loučí se závodní sezonou, nebude chybět evropský šampion Petr Fulín Autodrom, Most, sezona, 2017, Fulín | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom se loučí se závodní sezonou, nebude chybět evropský šampion Petr Fulín Autodrom, Most, sezona, 2017, Fulín | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom se loučí se závodní sezonou, nebude chybět evropský šampion Petr Fulín

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 23.10.17 | Aktuality

Most 2017

Na sobotu 28. října připravil mostecký autodrom pro své fanoušky rozloučení s letošní závodní sezonou.

 

The Most AUTOSHOW #6 nabídne od 09:00 do 17:00 hodin oblíbené volné jízdy s vlastním vozem po závodním okruhu, cena 150 korun za desetiminutové svezení je více než příznivá. Zájemci mohou také zakusit adrenalin na sedadle spolujezdce v upraveném speciálu Subaru. Za volant usedne skutečný expert na mostecký ovál Petr Fulín. V závěrečném závodu evropského poháru cestovních vozů (ETCC) zde začátkem října s přehledem zvítězil, čímž zpečetil průběžné vedení v zasloužený celkový triumf. Šampionem prestižního seriálu se tak stal už potřetí.

Návštěvníci autoshow si ale mohou zazávodit i sami.

Stačí se přihlásit do LOUDA CUPu, což je mezi jezdci i diváky stále vyhledávanější jednokolový netradičně pojatý závod s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vlastního vozu. Výherce získá zajímavou cenu. „Počet účastníků je omezený, bylo by proto dobré přihlásit se do závodu s předstihem na e-mailovou adresu rakova@autodrom.most.cz,“ uvedla eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Autoshow zaujme všechny členy rodin.

Zatímco otcové si mohou vyzkoušet svůj řidičský um a odvážnější maminky se svezou po dráze se zkušeným jezdcem, děti se vyřádí ve skákacím hradu. „K dispozici budou mít i dětské dopravní hřiště, chlapcům a dívkám půjčíme kola či koloběžky a také přilby,“ doplnila programovou nabídku Raková. Více informací o autoshow zájemci najdou zde.

Při sobotním autoshow vyvrcholí zároveň třetí ročník populární soutěže amatérských jezdců na velkém závodním okruhu The Most Challenge. Jezdí se rovněž po celý den, celkové výsledky organizátoři vyhlásí v 17:00 hodin. V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. Průběžný lídr celkového pořadí Aleš Pelikán z Pardubic dosáhl se svým žlutým Ferrari F12 času 01:50,122 minuty. Je tak poslední šance do konečného pořadí ještě zasáhnout.

Zoufat si ale nemusejí ani majitelé vozů slabších kubatur motoru. Od letošního roku platí novinka, která dává šanci na dobré umístění i jim. „Abychom motivovali motoristické fanoušky, jejichž plechoví miláčci se nemohou srovnávat s nadupanými sporťáky, vypsali jsme ceny i pro vítěze každé ze čtyř výkonnostních kategorií,“ vysvětlila Raková.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce.

Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti Petra Fulína. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Petrem Fulínem.

I když přes zimu závodní speciály odpočívají a mechanici je pilně připravují na novou sezonu, nadšení amatérští jezdci se svých oblíbených jízd po velkém okruhu mosteckého autodromu vzdát nemusejí. „Volné jízdy pokračují už druhým rokem pod názvem The Most Winter Challenge i v zimních měsících. Nejbližší

 

 

termíny jsou 11. a 25. listopad a 9. prosinec. Další postupně zveřejníme. Jezdí se vždy od 10:00 do 13:00 a od 14:00 do 16:00 hodin, a to za každého počasí,“ doplnila Raková.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com