Autodrom se představil na veletrzích, lákal na historické vozy i minibiky Most, autodrom, F1, školy | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom se představil na veletrzích, lákal na historické vozy i minibiky Most, autodrom, F1, školy | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom se představil na veletrzích, lákal na historické vozy i minibiky

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 7.3.17 | Aktuality

Most 2017

Společnost AUTODROM MOST se představila začátkem března návštěvníkům hned dvou motoristicky zaměřených mezinárodních veletrhů.

 

V německém Stuttgartu lákal nepřehlédnutelný stánek autodromu s vystavenou cupovou Škodou Octavií a nablýskaným veteránem Hakar zejména na horkou premiéru letošního kalendáře, kterou jsou závody historických vozů The Most Historic Grand Prix o víkendu 12. až 14. května. Na veletrhu Motocykl na výstavišti v pražských Holešovicích pak tým autodromu propagoval Mistrovství ČR i Evropy Minibike. Oba šampionáty motocyklových talentů na maloobjemových speciálech si v Mostě diváci mohou vychutnat rovněž v premiéře koncem července.

Prezentace na Retro Classic Stuttgart, který je největší evropskou přehlídkou veteránů a oldtimerů, byla podle eventové manažerky autodromu Terezy Zajíčkové velmi vydařená.

 

„Lidé se živě zajímali o náš závodní okruh i naše závody. Samozřejmě nejvíce se ptali na květnové závody historických automobilů. Naštěstí jsme se vybavili i vstupenkami na toto klání, a tak jsme mohli uspokojit překvapivě silnou poptávku,“ uvedla.

Kromě informování zájemců o závodech minibiků pojal tým autodromu účast na holešovickém veletrhu také jako nábor do Smrž Academy Most pro začínající motocyklové závodníky. Své kořeny a silné jádro má akademie v Českých Budějovicích, v Mostě se ve spolupráci s autodromem otevírá v letošním roce. „Vybavili jsme se odrážedly a malými koly a postavili pro děti dráhu z kuželů. Rodičům těch šikovných jsme pak nabídli možnost účasti jejich potomka v akademii a zevrubně jsme je s celým programem seznámili. Upozornili jsme je také, jakou výhodou je účast v akademii pro nastartování případné další kariéry,“ upřesnila eventová manažerka autodromu Veronika Raková.

Návštěvníkům veletrhu se u stánku mosteckého okruhu představil se svým strojem KTM také velmi talentový, teprve patnáctiletý motocyklový jezdec Filip Salač. Závodní sezona 2017 pro něj bude náročná. Vedle pokračování v šampionátu Red Bull MotoGP Rookies Cup, ve kterém se loni dokázal prosadit, když si vyjel celkové deváté místo a stal se nejlepším nováčkem, vstoupí nově do Mistrovství světa juniorů – FIM CEV REPSOL MOTO3 JUNIOR WORLD CHAMPIONSHIP 2017. Je neméně prestižní, o čemž svědčí nabité startovní pole jezdců mnoha národností.

Do konce letošního roku se společnost AUTODROM MOST zúčastní s vlastním programem ještě dalších pěti významných tuzemských veletrhů.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com