Bezpečnost na prvním místě. Pořadatelé Středoevropské rally připravují komplexní opatření Centra European Rally , F1, Formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Bezpečnost na prvním místě. Pořadatelé Středoevropské rally připravují komplexní opatření Centra European Rally , F1, Formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Bezpečnost na prvním místě. Pořadatelé Středoevropské rally připravují komplexní opatření

Tibor Alföldi Head of communications WRC CZE | 16.10.23 | Aktuálně

CER 2023 - Bezpečnost

Detailní bezpečnostní plán pro všech 18 rychlostních zkoušek, který bude pomáhat dodržovat na 2500 lidí, je připraven pro Středoevropskou rally, která se bude konat od 26. do 29. října v České republice, Německu a Rakousku. Bezpečnostní šéf Andreas Spannbauer apeluje na fanoušky, aby spolupracovali a respektovali všechna bezpečnostních opatření a pokyny pořadatelů. To bude podle jeho slov klíčové pro hladký průběh předposledního podniku letošního ročníku mistrovství světa.

1

„Bez odpovědných fanoušků se rally nemůže konat,“ zdůrazňuje Andreas Spannbauer. „Vinou neukázněných fanoušků v zakázaných zónách nebo na jiných nebezpečných místech mohou být rychlostní zkoušky odloženy nebo úplně zrušeny. Navíc takoví diváci podstupují velké bezpečnostní riziko pro ně samotné. Moje výzva pro zní – chovejte se zodpovědně,  fanděte z vymezených diváckých zón, pohybujte se na vyvýšených místech v bezpečné vzdálenosti od trasy. Mezi zvlášť nebezpečné zóny patří vnější část zatáček a především místa za horizonty,“ upozornil Spannbauer.

CER

Pořadatelé podle jeho slov vynaložili velké úsilí, abych divácké zóny vybrali, připravili a zajistili. „Ve fan zónách si rally užijete na maximum, v nejbezpečnějším a nejpohodlnějším prostředí,“ vyzývá Andreas Spannbauer. Divácké zóny jsou navíc zvoleny ohleduplně k okolnímu prostředí. Vyhýbají se chráněným biotopům a co nejméně ruší místní obyvatele. „Zakoupením vstupenky souhlasí návštěvníci s tím, že se budou chovat férově vůči pořadatelům i všem dalším fanouškům,“ řekl Spannbauer.

Posádky se mohou spolehnout, že rychlostní zkoušky budou odpovídat vysokému standardu, zatímco fanoušci mohou očekávat skvěle připravená divácká místa. Pro tento účel bude použito 34 kilometrů žlutého bariérového oplocení pro divácké zóny, pro ještě větší bezpečnost pak ještě dalších 80 kilometrů bezpečnostní pásky. „Je to velmi náročný úkol. S přípravou rychlostních zkoušek začínáme skoro týden před rally. Při výběru zón jsme zohlednili hned několik faktorů. Diváci v nich musí být co nejvíce v bezpečí, mít dobrý výhled a možnost zažít skvělou show. Odpovědní pracovníci několikrát kontrolují, zda se plány dodržují, zda je dostatek materiálu a je zaručena bezpečnost. Posledním bezpečnostním prvkem jsou pak takzvané ‚safety cars‘, které projíždí etapy krátce před jezdci,“ říká Andreas Spannbauer. 
Specialisté zodpovědní za bezpečnost tratí Středoevropské rally začali s přípravami už zkraje podzimu 2022. Navržený koncept byl ve spolupráci s týmem bezpečnostních expertů FIA postupně vylepšován a je na nejvyšší úrovni. „Jsme dobře připraveni,“ dodal Spannbauer.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com