Carboniacup letos podruhé na Slovakia Ringu, jako dvojzávod Carbonia Cup, 2022, Slovakia Ring, závod, | Constructors F1

etina English Rusky

Carboniacup letos podruhé na Slovakia Ringu, jako dvojzávod Carbonia Cup, 2022, Slovakia Ring, závod, | Constructors F1 Constructors F1

Carboniacup letos podruhé na Slovakia Ringu, jako dvojzávod

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 14.9.22 | Aktuálně

Carbonia cup 2022

Carboniacup letos podruhé zamíří ke slovenským kolegům na okruh blízko Orechovej Potoni, neboli na Slovakia Ring a pojede se předposlední dvojzávod sezóny.

 1

Slovakia Ring hostí letos již podruhé Carboniacup, a ten zažívá tímto dvojzávodem na slovenském autodromu vrchol sezóny, po tomto podniku se pojede již jen finále na domácím autodromu v Mostě. Celkem vyrazí na Slovakia Ring osmdesát přihlášených závodníků, ve čtyřech skupinách A, B, C, D, tedy cestovní a GT vozy, sériové vozy, prototypy a speciály a formulové monoposty.

2

Ve skupině A1 pojede Slovák Matěj Sikhart s Mazdou MX5. Ve dvoulitrech uvidíme domácího Vlado Lednára na Renaultu Clio, Gustu Niedelského s BMW 320, Jiřího Zemana na Hondě CRX, Pavla Zemana s Mazdou RX8 a Miroslava Beera se Subaru Impreza. Ve třílitrech si změří síly Marián Polonyi s BMW 130i, Němci Olaf Haeusner a Walter Forster s vozy BMW, Maďar Ivan Ivanov s BMW 330i a také Dalibor Vopat s Audi A3. Ve skupině 3500ccm A4 bude Tomáši Zabloudilovi a Martinu Tóthovi s vozy BMW M3 dělat konkurenci Rakušan Christoph Drauch s BMW M3 E36 a tři Maďaři Sziráczki na Seatu Leon a dvě BMW M3 jeho kolegů Taschnera a Kovácse. Nad 3500ccm pojede Rakušan Wolfgang Luber s Ferrari 360 Challenge s Gerdem Forsterem s BMW. Ve více upravených dvoulitrech opět vyrazí na trať slovenská legenda Julo Konček s Vauxhall Vectra, spolu s ním Němec Günter Stubenrauch s VW Scirocco a další Slovák Bohuš Šesták na Peugeotu 306. V nejsilnějších vozech A9 více upravených nad 3500ccm si přijedou zazávodit Pavel Sovička s Lotusem Exige Cup, Jakub Klobása s Audi R8 GT4, ToMi s KTM GT2 a Němec Matthias Stark s Porsche GT4.

3 

V sériových vozech do 1600 pojede v B1 David Drugda se Suzuki Swift Sport. Ve dvoulitrech se do závodu přihlásili Miloš Merta se Subaru BRZ, Tomáš Zahrádka s Fordem Fiesta ST150, Polka Katarzyna Balawejder s Mazdou MX5, Libor Šajner s Toyotou GT86 a Michal Zimmer s Hondou Civic a druhou Toyotu GT86 pošle na trať Josef Vágner.

4

Ve třílitrech B3 se předvedou na Slovakia Ringu stálice Tomáš Beneš s Alfou Romeo, Ford Fiesta Milana Zubatého a Ondřej Zahradníček s BMW M3. Ve tři a půl litrech B4 si přijedou zkusit rychlý okruh Ondřej Frič s Lotusem Elise Cup, Radek Zimmer s Lotusem Exige, Petr Koutský s Mazdou MX5 a Roman Váca s Mercedesem. V B5 nad 3500ccm přijede Švýcar Ziegler s Porsche GT3 zajezdit proti Josefu Hrdličkovi s dalším Porsche GT3 RS a Pavlu Sovičkovi s Lotusem Exige Cup. V B6 pak jedou Rado Obrtal a Gabriel Steiner s Abarthy.

Skupina C se tentokrát trochu početně rozmohla, a tak i zde bude pole poměrně zajímavé a čekají nás nové vozy. Ve skupině C1 do 1400ccm přijedou na Slovensko Rakušané Markus Hofer a Markus Ameseder na Performerech a stejný vůz pojede také Němec Daniel Hentschel. Velmi zajímavé pole očekáváme také v C2, kde pojede s novým vozem Jiří Švec z Kolína, který přiveze Funyo SP05 EVO a konkurenci mu obstarají osvědčení Rakušané s Radicaly Schöflinger a Kapeller, ale také další Maďaři Andras Kirschner a Márton Ott na Radicalech. Ve slabších Caterhamech C3 pojede Ital Simone Aglietti s Markem Bláhou a Markem Svačinkou. Jejich silnější kolegyně pojedou v C4, kde se s nimi svezou Martin a Jakub Křečkové, Angel Bratovanov, MiVi a Jakub Kirchner. Dva vozy Kaipan pak přivezou předvést Jaroslav Varga a Andrej Somogyi. Mezi KTM X-Bow C5 uvidíme Jana Marečka, Miroslava Šimona a Petra Koukolu.

Ve skupině formulových monopostů D1 do 1400 s motocyklovým motorem pojede Markus Dietze s F- BMW, ve stejném obsahu, ale s automobilovým motorem D2 dorazí Zdeněk Petan s Tomisem 99-02 a dvě Němci na konstrukcích Tark Kavor – Hartmut Heidicke a Detlef Schulze. V šestnáctistovkách si zazávodí Karel Čermák s MTX 1-06 proti Poláku Wazynskému s Renault Campus 1,6. Ve dvoulitrech si pro body pojedou Bulhar Tsvetan Iliev s Formel Renault, který na stejných konstrukcích povede bitvu s Lubošem Škardou a Radkem Kroupou, s formulí Masters pojede Libor Neckář a všem by rád ujel opět Honza Rieger na Glorii C8F. Mezi F4 ve skupině D5 poměří svůj um Frank Thalmann a Ralf Gläser.

 10

Předposlední závodní klání na diváky čeká již 15.9., tak neváhejte fandit svým favoritům na Slovakia Ringu!

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com