Časopis Auto motor a sport, říjen 2004, str.84. F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Časopis Auto motor a sport, říjen 2004, str.84. F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Časopis Auto motor a sport, říjen 2004, str.84.

Miroslav Sanytrák | 31.10.04 | Napsali o nás

Příznivci závodů formule 1 mohou od nynějška nalézt na internetu nový český projekt, týkající se této královské motoristické discipliny. Adresa www.constructorsf1.com je určena nejen těm, koho zajímají výsledky, komentáře z jednotlivých velkých cen a historické statistiky, ale především všem technicky zaměřeným zájemcům o konstrukční řešení monopostů. Zajímavé budou nesporně rovněž historické milníky konstrukčních prvků ve formuli 1 a jejich případné využití ve výrobě běžných automobilů. Na přípravě tohoto webu se podílejí mj. známý automobilový konstruktér Václav Král a někdejší televizní komentátor závodů formule 1 Luboš Pecháček. Návštěvníci se dozvědí, proč má formule 1 křídla vzadu a i vpředu, jak fungují motory, brzdy a jakou funkci má každý díl. „Chceme ukázat co všechno tvoří vůz formule 1, chceme tento vůz rozebrat a na dílech ukázat čtenáři našich stránek, proč je tam to a tohle a jakou každý díl má funkci.

Chceme se také zabývat dalšími technickými náležitostmi souvisejícími s vozy formule 1. Postupně budeme rozebírat i větší součásti až se dostaneme k již nerozebíratelnému dílu, například šroubku a matičce“ říká duchovní otec webu Miroslav Sanytrák. Součástí prezentace je vyhlášení mezinárodní fotografické soutěže z oblasti Grand Prix bez omezení kategorií a vyhlášení ceny „Skokan roku“ pro stáje a jezdce, kteří učiní největší pokrok ve srovnání s předchozím rokem. Tvůrce webových stránek slibuje zájemcům z řad studentů vysokých škol prezentovat své projekty z oblasti konstrukce a technologie automobilů. Zajímavostí je, že nový web existuje rovněž v anglické mutaci.

Redakce

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com