Český tým vyhrál Mezinárodní trofej na Trialu národů Trial, Monza, Italy, | Constructors F1

etina English Rusky

Český tým vyhrál Mezinárodní trofej na Trialu národů Trial, Monza, Italy, | Constructors F1 Constructors F1

Český tým vyhrál Mezinárodní trofej na Trialu národů

AČR PRESS | 27.9.22 | Aktuality

Trial národů – Mistrovství světa družstev - Monza 2022

Trial národů – Mistrovství světa družstev – se konalo o uplynulém víkendu v italské Monze. Český tým ve složení Martin Křoustek, Martin Matějíček a David Fabián dosáhl vynikajícího úspěchu, když zvítězil v kategorii International Trophy.

1

 

Po loňském Trialu národů, kdy se Norsko po výhře v International Trophy rozhodlo postoupit do hlavní kategorie, bylo jasné, že letos bude v Mezinárodní trofeji nový vítěz. A v konkurenci osmnácti týmů z celého světa byli vloni druzí Češi nejlepší. Nejmladší český jezdec, teprve šestnáctiletý David Fabián, odchovanec ACCR Czech Talent Teamu, zajel za celý závod pouze jeden trestný bod. Jeho výkon podpořili zkušení Martin Matějíček a Martin Křoustek. Ale bylo to drama. V polovině závodu měli Češi náskok pouhých dvou bodů před trojicí německých jezdců, ve druhé zajeli bezchybně a zvítězili s celkovým počtem sedmi bodů, o tři před Německem. Třetí skončilo Rakousko, následovalo Švédsko, Austrálie a USA.

2

3

V kategorii International Trophy naši trialisté zvítězili čtyřikrát, v letech 2008, 2012, 2015 a 2018. Původně tým tvořila čtveřice jezdců a počítaly se výsledky tří nejlepších, od roku 2016 jsou tříčlenné a počítají se výsledky dvou nejlepších.

Statečný výkon podaly patnáctiletá Denisa Pecháčková a osmnáctiletá Petra Budínová v mistrovství světa ženských týmů. V konkurenci jedenácti národních družstev obsadily šesté místo a zopakovaly tak své umístění z roku 2021.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com