Chalupa kvůli zdravotním komplikacím odstoupil ze závodu Prague Hamburg Rowing Race Prague Hamburg Rowing Race,2018,Praha, Hamburk | Constructors F1

etina English Rusky

Chalupa kvůli zdravotním komplikacím odstoupil ze závodu Prague Hamburg Rowing Race Prague Hamburg Rowing Race,2018,Praha, Hamburk | Constructors F1 Constructors F1

Chalupa kvůli zdravotním komplikacím odstoupil ze závodu Prague Hamburg Rowing Race

Erika Daňková | 6.10.18 | Prague Hamburg Rowing Race

Prague Hamburg Rowing Race 2018

Praha, 6. října 2018 – Extrémní závod Prague Hamburg Rowing Race je právě ve své půlce, legenda českého veslařského sportu a nositel Ceny Thomase Kellera za celoživotní přínos veslování – Václav Chalupa už ale do cíle, bohužel, nedojede. Kvůli silným bolestem zad musel ze závodu odstoupit.

 

V pátek veslaři završili šestou etapu závodu, čímž absolvovali první polovinu trasy Praha – Hamburk, kam by měli dorazit 11. října. Pro olympionika Václava Chalupu byl závod na single skifu životní výzvou. O zápis do Guinnessovy knihy rekordů tak budou usilovat už jen Aleš Nejedlo, zakladatel regaty a Dušan Macháček, předseda Českého veslařského svazu. Oba rovněž na single skifech, což se nikdy předtím nikomu nepovedlo.

„Bohužel, zdravotní komplikace mi neumožnily závod dokončit. Kluci tak na sedmou etapu nastoupili už beze mě. Je to obrovská výzva a moc jim ten Guinnessův rekord přeju. Závod rád podpořím i v budoucnu. Chtěl jsem touto cestou představit veslování jako sport rekreační a to se, myslím, povedlo,“ říká olympionik Václav Chlupa.

„Vašek musel ze závodu odstoupit. Šestá – nejdelší etapa dala zabrat nám všem, ale jeho záda to odnesla nejvíc. Bolest byla tak silná, že mu neumožnila dál pokračovat. Všechny nás to moc mrzí, ale zdraví je teď na prvním místě,“ říká Aleš Nejedlo, zakladatel regaty.

Unikátní projekt podporují města Praha a Hamburk i všechna etapová města na trase. Hlavním partnerem závodu je společnost CPI, poděkování náleží také Magistrátu hlavního města Prahy, který na akci poskytl grant a v neposlední řadě také MČ Praha 1, pod jejíž záštitou se konalo týdenní soustředění na Střeleckém ostrově, které závodu předcházelo.

Více informací na: https://www.praguehamburgrowingrace.com/

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com