Chlapce a dívky, kteří tráví v těchto dnech volný čas na příměstském táboře v areálu mosteckého autodromu, navštívili lektoři Týmu silniční bezpečnosti. Autodrom, Most, děti, bezpečnost | Constructors F1

etina English Rusky

Chlapce a dívky, kteří tráví v těchto dnech volný čas na příměstském táboře v areálu mosteckého autodromu, navštívili lektoři Týmu silniční bezpečnosti. Autodrom, Most, děti, bezpečnost | Constructors F1 Constructors F1

Chlapce a dívky, kteří tráví v těchto dnech volný čas na příměstském táboře v areálu mosteckého autodromu, navštívili lektoři Týmu silniční bezpečnosti.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 9.7.19 | Bezpečnost i v F1

Autodrom Most 2019

Děti si osvojovaly zásady správného cyklisty a chodce
1

Chlapce a dívky, kteří tráví v těchto dnech volný čas na příměstském táboře v areálu mosteckého autodromu, navštívili lektoři Týmu silniční bezpečnosti. V učebně administrativní budovy polygonu dětem připomněli hlavní zásady správného chování cyklisty v každodenním provozu i při jízdě na stezkách či lesních cestách. Výukový a preventivní program „Na kole jen s přilbou“ táborníky zaujal, aktivně s lektory spolupracovali. Nechyběly ale ani informace o pravidlech, jimiž by se měli řídit chodci.

Mladí cyklisté ve věku od šesti do třinácti let se dozvěděli, jak má být jízdní kolo správně vybavené a jak se na kole bezpečně pohybovat. Nechyběly ani názorné pomůcky včetně bicyklu, přileb, odrazových skel, pumpičky či lahve na vodu. „Děti téma evidentně zaujalo, byly velmi agilní. Oceňujeme jejich znalosti a vědomosti, mají opravdu dobrý přehled,“ nešetřil chválou lektor Patrik Lang.
2

Děti si vyzkoušely správné nasazení a utažení přilby, upevnily na bicykl odrazová skla.Vyjmenovaly také prvky povinné i nepovinné výbavy cyklisty a kola. „Správně odpověděly i na dotaz, od jakého věku se smí cyklista pohybovat sám na silnici či jakého minimálního věku musí být osoba na malého cyklistu dohlížející,“ doplnil Lang.

3

Informace získané v učebně pak chlapci a dívky využili na dopravním hřišti na polygonu, kde se pohybují na kolech, koloběžkách a odrážedlech pod dohledem instruktorů či vedoucích. Dodržují přitom pravidla silničního provozu a řídí se dopravními značkami a signály semaforů.

Tým silniční bezpečnosti je značka, pod kterou vykonává od roku 2010 své aktivity obecně prospěšná společnost Bezpečně na silnicích. Jejím hlavním posláním je prostřednictvím vhodných preventivních programů a aktivit přispívat ke snižování výskytu závažných dopravních nehod. Vedle dětí a mládeže se nezisková organizace zaměřuje také na dospělé účastníky silničního provozu.
4

Autodrom pořádá příměstský tábor už několik let.
O letošní tři týdenní turnusy (dva červencové a jeden srpnový) byl mezi rodiči neobyčejný zájem, všechna místa jsou obsazena. „Náš tábor chce chlapce a dívky hlavně bavit a umožnit jim co nejvíce pohybu, zároveň se ale zaměřuje také právě na bezpečnost chodců a cyklistů a jejich správné chování v rušných ulicích. Nácvik modelových situací umožní dobře vybavené dopravní hřiště se značkami, semafory i kruhovými objezdy. Kola, koloběžky, odrážedla a helmy půjčujeme dětem zdarma,“ upřesnila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com