CIK-FIA European Superkart Championship a Mezinárodní mistrovství ČR automobilů Motokáry, Most, F1, formule 1, okruhy, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

CIK-FIA European Superkart Championship a Mezinárodní mistrovství ČR automobilů Motokáry, Most, F1, formule 1, okruhy, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

CIK-FIA European Superkart Championship a Mezinárodní mistrovství ČR automobilů

O.Hertl/foto Petr Frýba | 5.6.11 | Závody

Už jen několik málo dní zbývá do prvních závod? pořádaných autodromem v Mostě. O víkendu 11. a 12. června by určitě na autodromu neměl chybět žádný fanoušek motoristického sportu. Co bude k vidění a co byste si určitě neměli nechat ujít?

Evropský šampionát superkartů, jedná se o velmi rychlé motokáry, které svým vzhledem připomínají malé formule. Z důvodu dobré aerodynamiky zajíždějí superkarty mnohem lepší časy, než mnohem dražší a technicky vyspělejší závodní stroje.

Dalším neméně populárním závodem je Mezinárodní mistrovství české republiky automobilů, které je rozděleno do dvou hlavních závodů a to do vytrvalostního závodu, který se jede po dobu dvou hodin a do sprintu, který se jede na třináct kol. K vidění budou vozy značek Mercedes Benz, Audi, Lamborghini, takže bude potěšeno oko každého diváka.

Hezkou podívanou nabízejí historické formulové a cestovní vozy Haigo. Tyto závodní vozy osloví jak malé, tak velké fanoušky motoristického sportu, protože i přes vysoký věk automobilu dokáží podávat obdivuhodné výkony.

Velmi zajímavé určitě budou závody supersportů Radical, vozů poháněných motorem z motocyklu. U těchto vozů máte dokonce možnost si na úřadě požádat o SPZ a vyrazit třeba na nedělní nákupy. Opravdu je to tak, ale Radical se nejlépe cítí na závodním okruhu, kde může ručičku tachometru vytáčet do maximálních hodnot.

Neváhejte a přij?te se podívat i Vy. čeká Vás plno zábavy, rychlá kola a zajímavé boje o vítězství.

Text: O. Hertl

Foto: Petr Frýba


Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com