David Kubáň má v IDM nakročeno na bednu IDM, mezinárodní, mistrovství, David , Kubáň, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

David Kubáň má v IDM nakročeno na bednu IDM, mezinárodní, mistrovství, David , Kubáň, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

David Kubáň má v IDM nakročeno na bednu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 14.6.19 | Aktuálně

IDM 2019

 IDM letos zavítá i na mostecký autodrom, a to o víkendu    9. – 11. srpna.

1

 

Jediný český zástupce v mezinárodním německém mistrovství silničních motocyklů (IDM) v letošní sezoně, sedmnáctiletý talent David Kubáň, podává při své premiéře v juniorské třídě Supersport 300 na stroji KTM RC390R skvělé výkony. Po dvou závodních víkendech drží v průběžném pořadí čtvrtou příčku, je tak v těsném kontaktu s absolutní špičkou. IDM letos zavítá i na mostecký autodrom, a to o víkendu    9. – 11. srpna. „Věřím, že domácí fanoušci vytvoří skvělou atmosféru a poženou Davida za vítězstvím,“ těší se na sever Čech otec, manažer a šéf rodinného týmu David Kubáň starší.

 

2

David může sice v Mostě počítat s podporou fanoušků, se znalostí tratě je to však horší. „Pravdou je, že David nemá na mosteckém okruhu odjeté ani jedno kolo. To ale napravíme. Budeme trénovat celý den při volných jízdách agentury Raceczech, a to v úterý 30. července. Snad to bude na důkladné seznámení se s dráhou a najetí ideální stopy stačit, a David si tak vytvoří určitou výhodu proti soupeřům,“ prozradil týmový plán jeho manažer.

3

David přešel v letošním roce do IDM z juniorské kategorie ADAC, kde si počínal velmi zdatně. Při premiéře před třemi lety skončil celkově sedmý, v roce 2017 pátý a loni ukončil sezonu na stříbrné příčce. „ADAC jej za toto umístění ocenil kitem závodního motocyklu v hodnotě 12 500 eur. Tak jsem do něj koupil nový motor KTM a přihlásil Davida do juniorky IDM, což je závodění zase o úroveň výš. Zároveň letos jezdíme i středoevropský šampionát Alpe Adria. Jeho mostecký závod v září se nám ale kryje s vyvrcholením IDM v Hockenheimu, a tak podruhé do Mostu, bohužel, nedorazíme,“ vysvětlil Kubáň senior.

4

David zahájil svou nadějnou závodnickou kariéru s minibikem, kde exceloval. Vedle titulu mistra ČR byl i evropským šampionem, a to hned ve dvou kategoriích. „Motoristický sport je o penězích. Pokud sebevětší talent nemá potřebné zázemí, šance na úspěch je malá. Věříme proto, že když se v IDM zadaří, ozvou se sponzoři. Náš rodinný tým účast v prestižních šampionátech finančně neustojí,“ doplnil Davidův otec.

IDM má silnou tradici, letos si připomíná 95. výročí premiéry na okruzích. Kromě německých se jezdí i v Belgii či Nizozemí, letos se po delší době vrací do České republiky. Vstupenky na srpnový závodní víkend v Mostě je možné zakoupit zde.

Mostecký autodrom je častým cílem motorkářů, a to nejen závodních jezdců. Vyhledávanými jsou stále ve větší míře také kurzy bezpečné či sportovní jízdy a další zajímavé aktivity pro začínající i zkušené motocyklisty. Autodrom si také uvědomuje rizika spojená s větším výskytem motocyklistů na silnicích na jaře a v létě. Motorkářům proto nabízí kurzy bezpečné jízdy každoročně právě v tomto období. První z nich se uskutečnil v neděli 21. dubna a byl obsazený do posledního místa. Více informací o kurzu zájemci najdou zde, objednat se na další vypsané termíny mohou zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com