Ekoauta v ČR bez poplatku čistá mobilita, veletrh, listopad, e-mobility ,e-salon, | Constructors F1

etina English Rusky

Ekoauta v ČR bez poplatku čistá mobilita, veletrh, listopad, e-mobility ,e-salon, | Constructors F1 Constructors F1

Ekoauta v ČR bez poplatku

Ing.Jana Svobodová/Autodrom Most | 3.4.18 | Čistá mobilita

Čistá mobilita 2018

Ekoauta, vodík a část hybridů v ČR bez známky!

Evropské země začínají zavádět různé pobídky k nákupu čistých vozidel. U nás je aktuálně v mezirezortním řízení úleva pro čistá vozidla z placení poplatků za dálniční známky.

O co se jedná?
V České republice předalo ministerstvo dopravy do mezirezortního připomínkového řízení, které skončilo 27. 3. 2018 novelu zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích. Novela se týká toho, že vozidla poháněná čistě na elektřinu nebo vodík nebo v kombinaci s jiným palivem,
je-li hodnota emisí CO2 v kombinovaném provozu nejvýše 50 g/km by nově měla 100 % úlevu z placení dálniční poplatků a u vozidel spalujících stlačený zemní plyn neboli CNG se bude jednat o úlevu 50 %.

Spolu s touto změnou se s největší pravděpodobností zavede elektronická dálniční známka azvedne se poplatek za užití dálnic za rok z 1500 Kč na 2000 Kč.

Citaci pana Jana Bezděkovského z ministerstva dopravy, kterou jsme v minulé zprávě použili, byla do značné míry zavádějící a zejména nebyla z jeho strany dopředu autorizována. Dotyčnému se tímto velmi omlouváme.

V závěsu nové registrační značky
V přípravě jsou také nové registrační značky pro vozidla poháněná alternativním palivem. V současné době se tento návrh novely zákona připravuje na půdě ministerstva dopravy, a co nevidět by měl být předán do mezirezortního připomínkového řízení. Tyto registrační značky ztratí bílý podklad a nahradí ho zelený. Bude tedy možné snadno na dálku detekovat vozidla na alternativní paliva.

KONTAKTY

Do Čertous 2622/14, Praha 9 139 00

www.cistamobilita.cz

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com