Elektrická část 4x4 Land Rover 4x4 Land Rover ve školách, elektro | Constructors F1

etina English Rusky

Elektrická část 4x4 Land Rover 4x4 Land Rover ve školách, elektro | Constructors F1 Constructors F1

Elektrická část 4x4 Land Rover

Matúš Vereš/Nitra ATGtech | 6.4.18 | Elektrická část 4x4

4 x 4 Lando Rover ve školách 2018

Elektrická část  4 x 4 Land Rover 

Základom elektroniky v našom aute je Arduino Uno, čo je elektronická doska s open source počítačovým hardvérovom a softvérovom pre budovanie digitálnych zariadení a interaktívnych objektov, ktoré dokážu snímať a riadiť objekty vo fyzickom a digitálnom svete. Designy rady Arduino používajú rôzne mikroprocesory a riadiace jednotky. Dosky sú vybavené súbormi digitálnych a analógových vstupno-výstupných kolíkov, ktoré môžu byť prepojené s rôznymi rozširujúcimi doskami alebo s obkladmi (štítmi) a inými obvodmi. Dosky obsahujú sériové komunikačné rozhrania vrátane univerzálnej sériovej zbernice (USB) na niektorých modeloch, ktoré sa používajú aj na načítanie programov z osobných počítačov. Mikrokontroléry sú typicky naprogramované pomocou dialektu funkcií z programovacích jazykov C a C ++. Popri používaní tradičných nástrojových reťazcov kompilátorov poskytuje projekt Arduino integrované vývojové prostredie (IDE) založené na projekte Language Processing.

              Na Arduino sme zapojili moduly ako je senzor svetla, ktorý sníma intenzitu svetla, gyroskop ktorý sníma uhol náklonu, bzučiak a LED diódy ktoré slúžia ako svetlá. Celé to funguje vďaka programu, ktorý je uložený v Arduine. Program funguje tak, že intenzita svetla snímaná senzorom sa posiela do Arduina, ktorý ju porovnáva s hodnotou, ktorú sme zadali v programe. Ak je nameraná hodnota nižšia ako hodnota ktorú sme zadali, Arduino vyšle napätie na konektory na ktorých sú LED diódy a tie sa rozsvietia. Gyroskop zase sníma uhol náklonu vozidla, či už z boku alebo z predu/ zo zadu a hodnoty sa posiela do Arduina. Arduino ich taktiež porovná a ak je uhol náklonu vyšší ako 25°, Arduino vyšle signál na bzučiak, ktorý svojim zvukom upozorní vodiča.

              O dodávanie energie sa stará lítium-polymerová batéria Hyperion,  ktorá je menšia, ľahšia, výkonnejšia a hlavne jej nabitie trvá oproti pôvodnej batérií, ktorá sa musela nabíjať 6-8 hodín, iba 50 minút, pomocou nových konektorov XT60 dokaže poskytnúť motoru omnoho viac energie ako pôvodná baterka.

https://www.facebook.com/atgtechnitra/

 

AGTECH

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com