Engeho čeká závod GT Open na legendárním okruhu Silverstone International GT Open, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Engeho čeká závod GT Open na legendárním okruhu Silverstone International GT Open, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Engeho čeká závod GT Open na legendárním okruhu Silverstone

Tomas Enge | 20.7.16 | Atuálně

International GT Open 2016

Letošní sezónu českého automobilového závodníka Tomáše Engeho vyplňují dvě velice odlišné role. Tou první je pokračující role závodního jezdce u německého týmu Reiter Engineering a tou druhou je pozice koordinátora ambiciózního projektu Reiter Young Stars.

Právě třetí zastávka tohoto podniku zavedla jezdce a týmy RYS o druhém červencovém víkendu na slavný okruh ve Spa-Francorchamps.

"Při předchozích podnicích v Monze a v Pau se jeli dva padesátiminutové závody, ale ve Spa bylo pro jezdce vše trochu jiné. Euroserie se zde jela společně s britskými gétéčky, což znamenalo, že se jel pouze jeden dvouhodinový závod se dvěma povinnými zastávkami v boxech, což byla pro většinu jezdců zcela nová zkušenost," říká Enge o časovém rozvrhu belgického podniku.

"V tomto závodě bylo naším vozům přiděleno jiné BoP než v předchozím, který se jel na městské trati v Pau. Právě změna BoP byla pro nás velice přívětivá a naši jezdci byli rychlí již od úvodních tréninků, a to jak na rovinkách, tak i v zatáčkách. Do kvalifikace vyjelo celkem 39 vozů, mezi nimiž se nejvíce dařilo Madsovi Siljehaugovi a Macieji Dreszerovi z týmu RYS Team Hohenberg. S časem 2:48.891 si vybojovali právo startu z druhé řady. Ten pak v závodě dokázali proměnit v celkové vítězství a stali se tak první posádkou Reiter Young Stars, která zvítězila v závodě Euroserie GT4," dodává Enge.

Úspěch projektu RYS ve Spa pak podtrhl Tim Stupple s Lennartem Marioneckem, kteří dovezli KTM v barvách RYS Team Holinger na skvělém třetím místě.

Nadcházející mise Tomáše Engeho již bude čistě závodnická. O víkendu 22.-24. července jej čeká start při čtvrtém podniku mezinárodní série GT Open na britském Silverstone. "V Anglii pojedu závod společně s domácím závodníkem Craigem Dolbym s vozem Lamborghini Gallardo R-EX v barvách týmu Wessex Motorsport. Craig je v žebříčku hodnocení FIA jezdců zařazen mezi zlaté jezdce. Já jsem platinový, což znamená, že tvoříme velice silnou dvojici a pro první závod dostaneme o 15 vteřin delší povinnou zastávku v boxech."

"Těším se, že budu po delší době opět závodit s vozem specifikace GT3. Pojedeme se stejným autem, se kterým jsem v loňském roce získal titul v Thailand Super Series.  Povinná zastávka v boxech sice pro nás bude určitým handycapem, ale oba jsme velice rychlí jezdci a tak věřím, že i navzdory povinnému zdržení bude v našich silách bojovat o pódiové umístění," říká Enge, jenž má na Silverstone ty nejlepší vzpomínky:

"Na Silverstone jsem startoval naposledy před sedmi lety. Bylo to v roce 2009, kdy jsme mimo jiné s Lolou Aston Martin specifikace LMP1 dojeli na skvělém čtvrtém místě v Le Mans. Tehdy jsme na Silverstone pečetili naše vítězství v evropské sérii Le Mans. Je to nádherná trať s historií. Najdete tam jak pomalé, tak i rychlé zatáčky. O mě se ví, že mám rád rychlé zatáčky, obzvláště si užívám tu pasáž za starými boxy. Jsou to zatáčky Becketts & Maggotts, které jsou hodně na srdce a na jejich průjezdu hodně záleží, lze tam mnoho získat, ale také hodně ztratit."

"Společně s týmem Wessex Motorsport chceme ukázat, že GT3 Lamborghini Gallardo R-EX, které vyrábí Reiter Engineering, představuje stále konkurenceschopné auto, jenž se na mezinárodní úrovni  může poměřovat s auty aktuálních specifikací," těmito slovy uzavírá Enge víkendové preview.
 
 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com