Eset Cup Series, F1 Show a Sports Car Challenge o víkendu v Brně ESET, Aktuálně, Brno, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Eset Cup Series, F1 Show a Sports Car Challenge o víkendu v Brně ESET, Aktuálně, Brno, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Eset Cup Series, F1 Show a Sports Car Challenge o víkendu v Brně

Vláďa Rožánek | 5.9.23 | Aktuálně

ESET CUP 2023 - Brno

Masaryk Racing Days je opět po roce na programu automotodromu v Brně. Závod uzavře sezónu TCR Eastern Series a Eset Cup Series, doplní ho tentokrát nejen formule F4 CEZ a formule D2, ale také F1 Show a závody Sports Car Challenge konané v rámci D5, kde pojede i Miro Konopka s Ligierem LMP3.

ESET BRNO

Masaryk Racing Days je opět po roce na programu automotodromu v Brně. Závod uzavře sezónu TCR Eastern Series a Eset Cup Series, doplní ho tentokrát nejen formule F4 CEZ a formule D2, ale také F1 Show a závody Sports Car Challenge konané v rámci D5, kde pojede i Miro Konopka s Ligierem LMP3.Brněnský automotodrom nedlouho změnil majitele a přivítá letos poprvé český okruhový šampionát a Eset Cup Series, která se letos poprvé v ČR objevila v Mostě, kam se po letech vrátila. Dříve se český okruhový sport odehrával především na domácích tratích, nyní se jeho 2/3 odehrávají na zahraničních okruzích.Do Brna zavítá velmi zajímavá F1 Show, tedy krátké vystoupení skutečných monopostů F1, tedy konkrétně dva monoposty Torro Rosso STR1 a STR3, Lotus T127 a dva Benettony B197 a B198. Závod Boss GP se zde letos ovšem nepojede.

Masaryk Racing Days přivítá TCR Eastern Europe, která už svého letošního vítěze poznala v Maťo Homolovi, ale zajímavé a vyrovnané souboje vozů TCR budou k vidění i zde. Při pohledu na startovní listiny zjistíme, že do Brna přijede například Petr Čížek a Vít Smejkal z Expres Auto Racing, Petr Fulín jr., Maťo Homola a Adam Kout, Radim Adámek a ze zahraniční konkurence například Poláci Groszek, Czepiel a Kolakowski, Němci Wittke a Kircher, nebo nováček Maďar Attila Bucsi, či Ital Ghermandi.Další podnik absolvuje v Brně série TCC Clio Cup, kde pojedou dvě evoluce závodních vozů Renault Clio, tedy IV a V generace tohoto závodního náčiní, které má v evropských závodech své místo. Do závodu v Brně se přihlásili také jezdci Mazda MX5 Cupu, tedy Slováci Kazarkovi, Beňo a Kameništiak. Do renaultů usednou například Martin Kadlečík, Jiří Zbožínek, Richard Meixner, Slovák Adam Konopka, Chorvat Tomljanovič, Maďar Lantoš nebo další Slovák Ondřej Fekete.

F4 CEZ, tedy nové formule Tatuus T421 a certifikovaný seriál závodů FIA. Ano, mladí jezdci mají šanci se ukázat s novou technikou a dobrým závodním náčiním. Menší formule tu roky chyběly, a tak doufáme, že mladé jezdce od nás i ze zahraničí tento první ročník zaujme. Velkým favoritem jsou na Masaryk Racing Days jezdci švýcarské stáje Jenzer Motorsport, který má v závodech formulí své místo a o body do seriálu zde pojedou Dán Jakobsen, Švýcar Ischer, Nizozemec Francot a mladá česká naděj ze závodů motokár Max Karhan z Lukamotorsport. Tento mladík startoval poprvé v Mostě a zde pojede svůj druhý závodní víkend. Na start se zde postaví poprvé Roman Roubíček z JMT Racing a za stáj Sape Motorsport pojede opět Miroslav Mikeš. O body se s nimi přijdou poprat Maďar Oliver Michl, nebo Švýcar Michael Sauter.

2

V Brně pojedou také velké formule FIA CEZ D2 a Drexler Formula Cup. Pro body do těchto seriálů si do Brna přijedou například Václav Šafář s Dallarou 309 týmu Franz Wöss Racing, Václav Laušmann ze Sape Motorsport na Dallara 317. Ze zahraniční konkurence se představí Maďar Benjamin Berta s Dallarou 316, Němec Petropoulo na další Dallara 316, nebo Formel Renault Švýcar Stefan Glaser z týmu Jo Zeller Racing, kterého jsme nedlouho viděli v Maxx Formula v Mostě. Tým Hoffmann Racing přiveze Dallara 312 s Walterem Stedingem z Rakouska, kterého známe z Boss GP.

GT Vozy ve sprintu a Endurance představí Eset Cup Series v Brně také. Tedy divizi D4 a D5. Sprint divize D5 obohatí Ligier LMP3 Miro Konopky z ARC Bratislava a startovat zde budou prototypy dvou divizí Sports Car Challenge. Přijedou s nimi loňský vítěz Marco Fink s PRC BMW, Rakušan Alexander Geier s dalším PRC BMW, velkou Ginettu Chevrolet LMP3 přiveze Sven Barth z Německa a o body se poperou i Němec Peter Kormann s PRC Audi Turbo, Wolgang Teschl s Prosport BMW nebo Emanuell Pedrazza s PRC Ford Cosworth.

D4 sprintu pojede celá špička seriálu a Libor Milota avizoval jeden s poledních startů s Mercedesem GT3. Body se budou rozdávat v GT3, GT4, GTC nebo GTX. Druhý vůz Mercedes GT3 bude pilotovat Polák Piotr Wira, kterého jsme v Mostě neviděli. O další vítězství usiluje Filip Salaquarda s Audi R8 LMS GT3, v GT3 BMW M4 pojede Slovák Štefan Rosina nebo Petr Kačírek s Audi R8 LMS Ultra. Do vozu GTC Jáchym Galáš, Matěj Pavlíček a Libor Dvořáček s vozy Lamborghini Super Tropheo, s dalším Lamborghini Super Tropheo pojede v GT2 Motorsport Dennis Waszek a další zajímavé vozy přiveze Kogelbauer Motorsport, tedy čtyři cupové Porsche 991, 992 nebo 997. V GTX pak vyrazí Antonín Herbeck s Pagani Zonda, Václav Janík a Pavel Sovička na KTM X-Bow GTX, nebo Bulhar Ivan Vlachkov s konstrukcí SIN CAR R1 GT4.

Endurance vozů GT pojede kromě již představených jezdců ve sprintech Dan Skalický z Duck Racing na Audi LMS Ultra GT3, Petr Brečka s Karlem Neffem na Porsche 991 GT3 Cup, Antal Zsigo s BMW M4 GT4, Manuell Süssenguth s Porsche 991 GT3, Maďar Jánoš Sánta s Aston Martin Vintage, Viktor Mráz a Miloš Pokorný na Hyundai i30N TCR nebo Poláci Zenter a Marcinkiewicz s Radicalem SR3 SRX.

V Brně se však představí i seriál historických automobilů a monopostů s názvem HAIGO, který české autodromy z dob nedávných dobře znají. Představí se zde plejáda socialistických vozidel značek Lada, Zastava, Škoda Favorit, nebo ve formulích staré dobré MT77, Melkus 90 nebo Estonie.

Příznivci motorsportu se mají při Masaryk Racing Days skutečně na co těšit.

Provizorní startovní listina Masaryk Racing Days Eset Cup Series

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com