Ferrari Challenge 2020 Ferrari, challenge, 2020 , tým, Scuderia Praha | Constructors F1

etina English Rusky

Ferrari Challenge 2020 Ferrari, challenge, 2020 , tým, Scuderia Praha | Constructors F1 Constructors F1

Ferrari Challenge 2020

Aleš Holan/Scuderia Praha | 2.9.20 | Aktuálně

Ferrari Challenge 2020

Mugello – 4 závody, 4 stupně vítězů – zatím nejúspěšnější víkend týmu Scuderia Praha v této sezóně.

1

Čtvrtý závodní víkend letošního evropského seriálu Ferrari Challenge proběhl během posledního prázdninového víkendu v italském Mugellu.   

Českému týmu Scuderia Praha se během pouhých 14 pracovních dnů od návratu z předchozího závodu v Portimau podařilo opravit a připravit všechny 4 vozy Ferrari 488 Challenge Evo. V Mugellu se opět představili všichni kmenoví jezdci Scuderia Praha – Dušan Palcr, Miroslav Výboh, Matúš Výboh (všichni Ferrari Challenge) a René Matera (Ferrari Club Challenge).

První úspěchy zaznamenal český tým již v sobotních závodech, když si Dušan Palcr (st. č. 117) dojel pro další pódiové umístění. V divizi Coppa Shell-AM dojel na třetím místě. Hned za ním na čtvrtém místě ve stejné divizi dojel Miroslav Výboh (st. č. 122).

Matúši Výbohovi (st. č. 56), který startuje v divizi Trofeo Pirelli-AM, se vedlo už v sobotní  kvalifikaci, kdy si po skvělém výkonu zajistil místo v druhé řadě celkového startovního roštu. Dobrou startovní pozici potvrdil v závodě druhým místem ve své divizi.

V neděli ráno se v Mugellu změnilo počasí a průběh obou kvalifikací ovlivnil silný déšť.  Přesto dokázal Miroslav Výboh zajet celkově pátý nejrychlejší čas ve třídě a druhý v divizi Coppa Shell-AM. Bohužel si před koncem kvalifikace poškodil svůj vůz tak, že v odpoledním závodě musel použít náhradní.
Po penalizaci pak startoval až ze šesté řady. Odpoledne, kdy již bylo opět sucho, zajel vynikající závod a mohl se pak radovat ze svých vůbec prvních stupňů vítězů, když ve své divizi dojel na druhém místě.

Matúš Výboh startoval do svého nedělního závodu Trofeo Pirelli ze třetí řady, po startu se mu podařilo uhájit pozici před dotírajícím soupeřem Frederikem Poulsenem z Dánska, po několika kolech si však dokázal vypracovat menší náskok na soupeře za sebou a mohl se tak soustředit na souboj s dalším Dánem Frederikem Espersenem, který jel na první pozici v divizi Trofeo Pirelli-AM a předváděl velmi dobrou defenzivní jízdu. Matúši Výbohovi se při několika útocích stále nedařilo před Espersena dostat. Rozhodující útok pak přišel v posledním kole, kdy Matúš svého soupeře předjel v první zatáčce po vnější (!) stopě. Toto předjetí pak samo Ferrari označilo za manévr víkendu. V následujících čtyřech kilometrech si Matúš již své první místo pohlídal a projel pod šachovnicovým praporem jako vítěz divize Trofeo Pirelli-AM.

Díky tomuto výkonu si český tým Scuderia Praha mohl odvézt poháry ze všech závodů. Jeho jezdci se během víkendu umístili 1x na prvním místě, 2x na druhém, 1x na třetím a 1x na čtvrtém místě. Díky těmto „bodovým žním“ si polepšila Scuderia Praha i v hodnocení týmů, kde ztrácí již jen jediný bod na třetí tým v pořadí.

Další závod evropské série Ferrari Challenge bude hostit belgické Spa od 11. do 13. září 2020.

Fotografie ze závodního víkendu v Mugellu najdete zde: https://www.flickr.com/gp/scuderiapraha_racing/164u4K

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com