FIA WTCC – Mistrovství světa cestovních vozů - Automotodrom Brno FIA, F1, Formule 1, motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

FIA WTCC – Mistrovství světa cestovních vozů - Automotodrom Brno FIA, F1, Formule 1, motorsport | Constructors F1 Constructors F1

FIA WTCC – Mistrovství světa cestovních vozů - Automotodrom Brno

Miroslav Sanytrák | 16.6.07 | Aktuálně

15.-17.června 2007

O nadcházejícím víkendu se na brněnském okruhu setkají jezdci seriálu FIA WTCC. Chybět nebudou hvězdy motoristického sportu jako Alessandro Zanardi, Andy Priaulx, Augusto Farfus jr. či Jörg Müller. V rámci doplňkových závodů se pak divákům představí Johnny Cecotto jr. i český motocyklový jezdec Lukáš Pešek.

Nabité startovní pole Mistrovství světa cestovních vozů uvidí návštěvníci Masarykova okruhu poprvé v sobotu ráno, kdy jezdci nastoupí do volného tréninku. Odpoledne pak bude následovat kvalifikace, která rozhodne o postavení na startovním roštu prvního nedělního závodu s letmým startem. O postavení na startu druhého závodu, tentokrát s pevným startem, rozhodnou výsledky prvního závodu: prvních osm jezdců nastoupí do druhého závodu v obráceném pořadí.
Tohoto systému postavení na startu loni dokonale využil britský jezdec Robert Huff s Chevroletem. V kvalifikaci byl sice až patnáctý, ale v prvním závodě se probojoval na osmé místo, což mu zajistilo pole position pro druhý závod. Pak už Huff ani jednou nezaváhal a druhý závod vyhrál stylem start - cíl. „Své loňské vítězství bych samozřejmě chtěl zopakovat i letos. V úvodu sezóny se mi moc nedařilo. Získal jsem 4 body v Brazílii a pak až dvě čtvrtá místa ve Francii. Vypadá to, že pro mě sezóna začala až teď, a už se moc těším na další závody,“ uvedl Huff na čtvrteční tiskové konferenci v Brně. „Vypadá to, že letos Chevroletu sedí každá trať. Udělali jsme spoustu úprav a z Chevroletu je teď opravdu rychlý vůz. Moje auto je velmi dobré v zatáčkách, což se mi bude v Brně hodit. Loni jsme byli rychlí, letos je náš vůz ještě rychlejší, tak zde snad zase zvítězíme,“ dodal jedenáctý jezdec celkového pořadí šampionátu.
Napínavou bitvu o každý bod na brněnské trati jistě svedou i první dva jezdci celkového pořadí Andy Priaulx a Augusto Farfus jr. (oba BMW 320si), které od sebe dělí pouhé dva body. Do soubojů o body bezpochyby promluví i Jörg Müller (BMW 320si), vítěz loňského prvního závodu v Brně, jenž by si po neúspěchu ve Francii rád spravil chuť. „Na Brno mám velice dobré vzpomínky. Poprvé jsem zde závodil v roce 1988 s formulí Ford. Tehdy jsem zde vybojoval svoji první pole position. Loni se nám víkend v Brně opravdu podařil, odjížděli jsme s 15 body. Letos mám docela velký váhový hendikep, takže to nebude jednoduché, protože v Brně je docela dlouhý úsek trati do kopce. Nepochybuji ale o tom, že mám velmi dobrý vůz a snad vystoupím na stupně vítězů i letos,“ doufá Müller.
Startovní listinu Mistrovství světa cestovních vozů zdobí jména čtyř jezdců, kteří okusili Formuli 1: Tiago Monteiro, Nicola Larini, Gabriele Tarquini a Alessandro Zanardi, jenž má po havárii na německém Luasitzringu amputované obě nohy a řídí se speciálními protézami.

K hvězdnému obsazení celého podniku jistě přispějí i účastníci doplňkových závodů. Do závodu formulových vozů International Formula Master nastoupí Johnny Cecotto jr., syn bývalého jezdce Formule 1. Z českých celebrit uvidí návštěvníci za volantem herečku Chantal Poullain a Lukáše Peška, v současné době třetího jezdce Mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě 125ccm. Poullain i Pešek pojedou dva závody českého seriálu BMW 1 Challenge.

Vstupenky / den Víkend Pátek Sobota Neděle
Dospělí (C,D,G,T) 300,- Kč zdarma 150,- Kč 200,- Kč
Junior / Senior (C,D,G,T) 100,- Kč zdarma - -
Rodinné vstupné (C,D,G,T) 600,- Kč zdarma - -
Paddock (so + ne) - - 300,- Kč 300,- Kč

Děti do 6 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma.
Vstupenky typu Junior / Senior jsou určeny dětem od 6 do 14 let a seniorům nad 67 let (v předprodeji tato vstupenka zahrnuje i vstup do paddocku).
Rodinné vstupné platí pro rodiče s dětmi (1-3 děti ve věku 6-14 let).
Vstup do paddocku: je nutné zakoupit vstupenku na tribuny (zahrnující vstup na tribuny a do areálu Automotodromu Brno) a vstupenku do paddocku (zahrnující vstup do záboxového prostoru).

Velkoplošné obrazovky
Velkoplošné obrazovky budou nainstalovány u tribun T1, T3 a C.

Autogramiáda jezdců
Autogramiáda proběhne v neděli před startem závodu FIA WTCC v paddocku brněnského okruhu.

Doprava na okruh
Pro návštěvníky je v neděli 17.června zajištěna speciální autobusová linka 400 z Mendlova náměstí na okruh a zpět zdarma.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com