FILIP SALAČ BUDE DO ZÁVODU STARTOVAT Z PÁTÉ ŘADY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ BUDE DO ZÁVODU STARTOVAT Z PÁTÉ ŘADY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ BUDE DO ZÁVODU STARTOVAT Z PÁTÉ ŘADY

Jan Koudelka | 29.4.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač 2023

Na diváckých tribunách okolo španělského okruhu Jerez bylo už dopoledne vidět velké množství deštníků. Důvodem však nebyly dešťové kapky, ale na duben nezvykle vysoké teploty, které v jižní části Španělska panují. Filip Salač se po třetím volném tréninku posunul na osmé místo, které mu zaručilo přímý postup do druhé části kvalifikace. Kvalifikační patnáctiminutovku dokončil na 13. místě a do zítřejšího závodu odstartuje z páté řady.

1

Ze druhé části kvalifikace neuplynuly ani čtyři minuty, když Filip Salač projel své první měřené kolo. V té chvíli držel třetí nejrychlejší čas, ale v dalších minutách se před něho dostalo několik soupeřů a náš jezdec se už nezlepšil ani po výměně pneumatiky.

„Byl to náročný den. Ráno se mi podařilo zajet slušné kolo, které mě posunulo do druhé části kvalifikace. Nebyl důvod, dávat nové gumy, protože jsme chtěli simulovat především závodní podmínky. Do kvalifikace jsem nastupoval s vědomím, že to bude těžké, protože tady v Jerezu nejsem tak rychlý, jako v předchozích podnicích. Máme problém s přehříváním přední pneumatiky a zatím jsme nepřišli na recept, jak ideálně nastavit motorku na správný výjezd. Bojujeme s tím od začátku víkendu a teď řešíme nastavení na zítřejší den. Nebyla to sice nejlepší kvalifikace, ale věřím, že do závodu budeme připraveni lépe,“ komentoval průběh kvalifikace Filip Salač #12.

Filip Salač

Nedělním závodním dnem vyvrcholí čtvrtý podnik seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů na populární trati v Jerezu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com