FILIP SALAČ BUDE OPĚT STARTOVAT ZE ŠESTÉ ŘADY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ BUDE OPĚT STARTOVAT ZE ŠESTÉ ŘADY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ BUDE OPĚT STARTOVAT ZE ŠESTÉ ŘADY

Jan Koudelka | 18.11.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

V Kataru dnes pokračuje v pořadí devatenáctý podnik seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Okruh Losail International Circuit dostal nový povrch a několikrát se díky tomu přepisovaly traťové rekordy už v trénincích i v dnešních kvalifikacích. Zrychloval i Filip Salač, ale do elitní kvalifikace se musel probojovat v úvodní části. To se mu podařilo druhým nejrychlejším časem, v souboji o pole position skončil opět osmnáctý.

1

Ve třetím tréninku zajel český jezdec více než pětikilometrový okruh v čase 1:59.3010, v první části kvalifikace se dostal na 1:58.114, což bylo jeho dnešní maximum. Druhou část kvalifikace ukončila předčasně červená vlajka, když explodoval motor Alexu Escrigovi a nebylo jasné, jestli na trati nezůstal olej. Filip Salač tak své poslední měřené kolo nedokončil.

1

„Dnes jsme sice udělali velký pokrok v nastavení, ale nepodařil se nám přímý postup do druhé kvalifikace. Hlavním problémem bylo stejně jako včera řazení, pravděpodobně to nebylo blipperem, ale příčinou bude nějaké mechanické poškození. To znamená, že na zítra vyměníme motor a doufáme, že bude mít dobrý výkon. Náhradní sice nemůžeme před závodem odzkoušet, ale snad to bude dobré. Mrzí mě současné problémy, protože vím, že máme na mnohem víc, ale potřebuji zajíždět čistá kola za sebou a nesoustředit se na to, jestli zařadím, nebo ne. Každopádně věřím, že se to vyřeší novým motorem a na zítřek se těším,“ komentoval dnešní den v Kataru Filip Salač #12.

2

Kvalifikaci kategorie Moto2 vyhrál Joe Roberts, na druhém místě skončil Celestino Vietti a třetí čas zajel Aron Canet.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com