FILIP SALAČ JE PO PRVNÍM TESTU V ELF MARC VDS RACING TEAM NADŠENÝ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ JE PO PRVNÍM TESTU V ELF MARC VDS RACING TEAM NADŠENÝ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ JE PO PRVNÍM TESTU V ELF MARC VDS RACING TEAM NADŠENÝ

AČR PRESS/ Miroslav Sanytrák | 27.11.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023 - ELF Marc VDS Racing Team

Ještě včera bojoval v závěrečném závodu kategorie Moto2 o poslední mistrovské body, dnes už testoval v barvách ELF Marc VDS Racing Team. Filip Salač přechází do špičkového zázemí, kde má podepsaný kontrakt na dva roky a může tak naplno využít nejen svoje schopnosti, ale také zkušenosti týmu, který má na svém kontě tři světové tituly.

1

V týmu panuje přátelská atmosféra a také se svým novým kolegou Tony Arbolinem má Filip Salač velmi dobré vztahy. Dnešní test, který začal necelých 24 hodin po ukončení posledního závodu, je už plnohodnotnou přípravou na příští sezónu. Hlavním důvodem testovacích jízd je přechod kategorie Moto2 na pneumatiky od výrobce Pirelli. Dvojice Salač – Arbolino odjela na okruhu Ricardo Tormo celkem 140 kol.

Filip Salač

„Dnes jsem se seznamoval s novým týmem a moje dojmy jsou více než pozitivní, rád bych všem poděkoval za vřelé přivítání. První kola na okruhu jsem odjel na úplně jiném nastavení, než na které jsem zvyklý, a to se týká třeba i polohy stupaček a řídítek. To bylo pro mě úplně nové, pochopitelně jsem začal hodně zvolna, abych neudělal nějakou stupidní chybu. Snažili jsme se najet co nejvíce kol a pochopit vlastnosti pneumatik Pirelli. Musím říci, že fungovaly skvěle a je znát velký pokrok ve vývoji. Nečekal jsem, že to bude tak velký rozdíl. Svoje nejrychlejší kolo jsem zajel až v závěru dne. Už bylo poměrně chladno a měl jsem zrovna tvrdou sadu, takže s časem jsem spokojený. V týmu je cítit obrovská profesionalita a touha vítězit, všichni jsou naladěni na stejnou notu. Moc se těším, až zase usednu v těchto barvách za řídítka moto dvojky,“ neskrýval své nadšení Filip Salač #12.

3

Další test Filipa Salače je plánován na začátek prosince v Jerezu. Tentokrát ale bude jezdit na tréninkovém stroji.

Foto: profil Filipa Salače a týmu ELF Marc VDS Racing Team.

ELF Marc VDS Racing Team

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com