Filip Salač: "Jsem moc rád, že se přestup k týmu VNE Snipers podařil" Filip Salač, Moto3, autoklub, Česká republika, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač: "Jsem moc rád, že se přestup k týmu VNE Snipers podařil" Filip Salač, Moto3, autoklub, Česká republika, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač: "Jsem moc rád, že se přestup k týmu VNE Snipers podařil"

Jan Koudelka/foto: Tomáš Kaňa | 27.8.19 | Aktuality

Moto 3 2019

Český závodník Filip Salač přestupuje pro rok 2020 do týmu VNE Snipers, který patří ve třídě Moto3 v mistrovství světa silničních motocyklů k nejlepším.

Druhá polovina sezóny v mistrovství světa silničních motocyklů není jen o samotných závodech, ale dojednávají se také angažmá pro příští sezóny. Filip Salač si může v tuto chvíli oddechnout, protože má o své budoucnosti pro rok 2020 jasno. Před závodním víkendem ve Velké Británii podepsal smlouvu s italským týmem VNE Snipers.

Tým VNE Snipers patří k předním týmům ve třídě Moto3 závodů Grand Prix. Jeho jezdci se obvykle pohybují v čelní skupině, například na Red Bull Ringu obsadili první dvě místa. Týmu patří také nový rekord na okruhu v Silverstone, který o víkendu zajel talentovaný italský jezdec Tony Arbolino. A právě Tony bude v příští sezóně Filipovým týmovým kolegou.

"O přestupu jsme jednali už od velké ceny v Brně. Jsem rád, že se to podařilo a děkuji všem, co se na vyjednání tohoto angažmá podíleli. Hlavně rodině, Autoklubu České republiky a všem ostatním. Mám z toho velikou radost. Nyní chci co nejlépe dojet letošní sezónu a soustředit se na zbývající závody. Jakmile odjedu poslední velkou cenu ve Valencii, začnu se okamžitě připravovat na příští rok, protože pro mě bude velice důležitý. Je to jedna z největších šancí ukázat své schopnosti. Dám do toho všechno a věřím, že to bude dobré. Mým novým týmovým kolegou se stane Tony Arbolino, o kterém si myslím, že příští rok pojede hodně vpředu. To by měla být velká výhoda i pro mě. Ještě jednou všem děkuji," shrnul krátce Filip Salač.

"Zajistit Filipovi místo v tak aktuálně úspěšném týmu bylo velice obtížné, fronta rychlých jezdců s velkým sponzorským rozpočtem byla dlouhá.

Povedlo se to i díky silné pozici Autoklubu a našemu postavení ve FIM. Ale v první řadě si toto postavení Filip sám vyjel, takže když se lámal chleba, italský tým všechny odmítl s tím, že si vybral právě jeho. Po vítězství Filipa Mareše v juniorském šampionátu Evropy je to další důkaz, že cesta, kterou jsme nastoupili v podpoře nadějí, je správná, a projekt Czech Talent Teamu je na sto procent úspěšný. Tým i my počítáme se spoluprací ne na jednu, ale alespoň na dvě nebo tři sezóny, a já věřím, že Filip na Hondě připravené Mirkem Cecchinim ukáže, co v něm je!" uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com