FILIP SALAČ: KVALIFIKACE NÁM NEVYŠLA, ZÍTRA ZKUSÍM ZABOJOVAT Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ: KVALIFIKACE NÁM NEVYŠLA, ZÍTRA ZKUSÍM ZABOJOVAT Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ: KVALIFIKACE NÁM NEVYŠLA, ZÍTRA ZKUSÍM ZABOJOVAT

AČR PRESS | 28.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - 2023

Filip Salač dnes potřetí v sezóně nepostoupil přímo do druhé části kvalifikace a podobně jako v Austrálii si musel postup vybojovat v úvodní patnáctiminutovce. Té předcházela úprava nastavení Filipova Kalexu, po které zajel český jezdec první čas a místo v elitní skupině obhájil. Avšak v prvním měřeném kole hlavní kvalifikace spadl a musel zpátky k mechanikům. Na opravu nebylo moc času a Filip stihl zajet pouze dvě měřená kola. Do závodu bude startovat stejně jako před týdnem z 18. místa.

1

V loňském roce zaznamenal v Thajsku první velký úspěch v kategorii Moto2 a na Chang international Circuit se hodně těšil. Od pátku se ale potýká s nastavením motocyklu a mechanikům se zatím nepodařilo najít správný recept na optimální setup. Filip ztrácel především v posledním sektoru a pod hranici 1:36.000 se dostal jen v první části kvalifikace.

 „Čekal jsem, že se poslední změna v nastavení, kterou jsme udělali po pátečním programu, projeví více. Ale moc to nepomohlo. Oproti včerejšku jsem sice zrychlil, ale jen nepatrně. Takže do první části kvalifikace jsme se vrátili k nastavení z Mugella, o kterém víme, že fungovalo dobře. Bohužel se s ním nemůžeme pustit do závodu, protože rychle žere přední pneumatiku. Každopádně jsem zajel slušný čas, který mě posunul do Q2, kde jsem ale spadl hned v prvním měřeném kole. Nevím, jestli to byla moje chyba nebo technická závada, prostě se mi nepovedlo podřadit na správnou rychlost do zatáčky. Motorku jsem sice zvedl a dojel zpátky do boxů, ale byla hodně rozbitá a mechanici udělali kompromis, abych mohl zajet alespoň jedno nebo dvě kola. Na slušný čas jsem už ani nepomýšlel. Pochopitelně mě to mrzí, nezažívám teď úplně dobré chvíle, ale to k tomuhle sportu prostě patří. Na druhou stranu mě i neúspěchy posilují. Psychicky každopádně, protože ten tlak je opravdu obrovský,“ komentoval dnešní den v Thajsku Filip Salač #12.

Kvalifikaci kategorie Moto2 vyhrál Fermín Aldeguer, který bude zítra startovat z první řady společně s Pedrem Acostou a Albertem Arenasem.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com