Filip Salač odstartuje třiadvacátý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač odstartuje třiadvacátý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač odstartuje třiadvacátý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 14.5.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto 2

Druhým dnem pokračoval letošní sedmý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Le Mans. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač čtyřiadvacátý a musel tak do Q1. V té se mu bohužel nepodařilo postoupit a zítra ho čeká start z 23. pozice.  

V prvním volném tréninku zaznamenal český reprezentant dvacáté místo a spokojenost se startem závodního víkendu. V druhém tréninku měl bohužel lehký pád, ale jistotu neztratil. Nové pneumatiky se třetím volném tréninku se Filipovi kvůli žlutým vlajkám nepodařilo využít k přímému postupu do Q2, musel tak do Q1, kde obsadil po vyrovnaných soubojích se soupeři deváté místo. Na startovním roštu ho tak zítra uvidíme na třiadvacáté pozici.

 „Včera po povedeném prvním tréninku jsem měl ve druhém tréninku drobný pád v posledním kole. Měl jsem to dobře rozjeté, ale nebylo to nic velkého. Motorka fungovala dobře. Ve třetím volném tréninku se mi bohužel nepodařilo zajet na nových pneumatikách dobrý čas, protože tam bylo hodně žlutých vlajek a všechna kola jsem měl zrušená. V první kvalifikaci jsem do toho dal všechno, ale bohužel postup o kousek nevyšel. Myslím si, že se nemáme za co stydět. Na prvního Acostu jsme ztratili pouhých 0,7 sekundy. Moto2 jsou strašně našlapané a konkurence je obrovská. Každý detail pomůže, nebo to zhorší. Uvidíme zítra v závodě, zda bude sucho, nebo mokro. Tady člověk nikdy neví, ale předpověď ukazuje vodu,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 12:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com