Filip Salač odstartuje v Barceloně z páté řady Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač odstartuje v Barceloně z páté řady Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač odstartuje v Barceloně z páté řady

Bohumil Pácl/AČR | 4.6.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač a Moto 2

Volnými tréninky a kvalifikací začala Velká cena Katalánska, devátý podnik letošního ročníku mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP. Na Circuit de Catalunya Barcelona (Montmeló) vyjel také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ve své kategorii Moto2 s kvalifikaci umístil na třináctém místě a do závodu tak zítra odstartuje z páté řady.

1

 

Do Barcelony Filip Salač zamířil po svém zatím nejlepším výsledku v kategorii Moto2 – třináctém místě minulou neděli v italském Mugellu – s velkým odhodláním. V prvním tréninku zajel nejrychlejší čas v šestnáctém kole z osmnácti odjetých. Okruh dlouhý 4,657 km absolvoval za 1´45,286 s odstupem 0,836 s na nejrychlejšího Španěla Caneta. V pořadí tak českému reprezentantovi patřilo 14. místo. Ze statistik vyplývá, že Salač měl z celého pole Moto2 nejvyšší maximální rychlost – 294,2 km/h. Ve druhém tréninku odpoledne si většina jezdců, stejně jako Salač, čas z chladnějšího rána nezlepšila. Český reprezentant v kombinovaném pořadí po obou trénincích zůstal na čtrnáctém místě. Sobotní dopoledne patřilo třetímu volnému tréninku, Salač zlepšil svůj čas z pátku na 1´44,327, na nejrychlejšího Američana Robertse ztratil pouze 0,173 s. Devátým místem si zajistil postup do odpolední elitní kvalifikace Q2. V ní skončil třináctý, což znamená start do zítřejšího závodu z páté řady. Jedná se o druhý nejlepší kvalifikační výsledek Filipa Salače v letošní sezóně.

2

„Ve včerejším prvním tréninku jsem se na motorce cítil dobře, druhý trénink poznamenalo velké horko a bylo těžké zrychlit. Navíc jsme zkoušeli asymetrickou pneumatiku, kterou připravil Dunlop, zatím jsme s ní nebyli spokojeni. Ve třetím tréninku se mi podařilo zajet čas, který mě posunul hned do druhé kvalifikace, necelé dvě desetiny sekundy za prvním, byl jsem happy! Odpoledne v kvalifikaci bylo opět velké horko, pneumatiky fungovaly první tři kola, pak už se na to nedalo moc tlačit. Každopádně cítím velký progres proti minulým závodům, je to moje nejlepší kvalifikace od Kataru. Uvidíme, jak to zítra v závodě půjde, můj cíl je udržet se do první patnáctky na bodech, získat co nejvíce zkušeností a užít si to,“ zhodnotil Filip Salač první dva dny Velké ceny Katalánska.

Závod můžete sledovat zítra od 12.20 hodin v přímém přenosu na Nova Sport 1.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com