FILIP SALAČ PO ÚVODNÍM DNI V INDII OPĚT MEZI NEJRYCHLEJŠÍ DESÍTKOU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ PO ÚVODNÍM DNI V INDII OPĚT MEZI NEJRYCHLEJŠÍ DESÍTKOU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ PO ÚVODNÍM DNI V INDII OPĚT MEZI NEJRYCHLEJŠÍ DESÍTKOU

Jan Koudelka | 22.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Po týdenní přestávce se šampionát MotoGP přesunul na téměř dvouměsíční zámořské turné po Asii a Austrálii. První zastávkou je Velká cena Indie na Buddh International Circuit. Filip Salač nastoupil do úvodních volných tréninků ve svých tradičních barvách a v kombinovaném měření obsadil postupové osmé místo.

1

V dnešním prvním tréninku kategorie Moto2 zaznamenal český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING pátý nejrychlejší čas s hodnotou 1:53.660. Ve druhé jízdě se poměrně dlouho nic zásadního nedělo, zrychlovat se začalo až ve druhé části. Filip se propadl na 12. pozici a v polovině tréninku si zajel pro novou pneumatiku. Svůj nejrychlejší čas vylepšil nejprve na 1:53.090, aby se vzápětí dostal na 1:52.715. V tu chvíli byl na 4. místě, v závěru mu patřila nakonec 8. pozice. V kombinovaném měření se do jedné vteřiny vešlo 18. jezdců.

 „První den v Indii nám vyšel poměrně dobře. Tahle trať je o hodně techničtější, než se na první pohled zdá a opravdu mě baví. Přilnavost není úplně ideální, protože je velké horko. Ale docela jsme se s tím vyrovnali a dostali se do top deset. Časy jsem zajížděl sám, což je také pozitivní. Měl jsem jeden lehčí pád, ale byl jsem schopný motorku rychle zvednout a vrátit se do svého tempa. Těším se na zítra, s úvodem závodního víkendu jsem spokojený,“ vysvětlil krátce Filip Salač #12.

V kombinovaném měření dnešních volných tréninků obsadila první tři místa trojice Arbolino, Acosta a Ogura. Zítra je na programu kategorie Moto2 třetí volný trénink a kvalifikace.

Filip Salač

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com