Filip Salač ve druhém tréninku šestý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač ve druhém tréninku šestý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač ve druhém tréninku šestý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 5.8.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - 2022 - Filip Salč

Dnes odstartoval volnými tréninky program dvanáctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na slavném okruhu Silverstone. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. První trénink byl seznamovací po dlouhé pauze, ve druhém se Filip prezentoval šestým místem, před zítřejší kvalifikací tak panuje v týmu optimistická nálada.

1 

První trénink znamenal pro Filipa devatenácté místo a dostávání se do tempa po pětitýdenní pauze. To se českému reprezentantovi podařilo poměrně rychle a do druhého volného tréninku nasadil s týmem nové pneumatiky. Přestože Salač považuje britský okruh v Silverstone za těžký a dlouhý, zajel skvělý šestý řas a má tak pozitivní vyhlídky do sobotní kvalifikace. Cílem českého jezdce ve třetím volném tréninku samozřejmě bude přímý postupu do druhé části kvalifikace.

„Konečně jsou tu po dlouhé pauze závody. První trénink byl pro mě hodně zvláštní, protože když jsem vyjížděl z boxů, přišlo mi, že na motorce sedím poprvé. Pauza 5 týdnů byla opravdu dlouhá, ale rychle jsme se dostal do tempa. Ve druhém tréninku jsme s týmem jeli na pneumatikách, které měly najeto více kol, než bude délka závodu. Zajížděl jsem poměrně rychlé časy, což bylo pozitivní. Soustředili jsme se dnes spíše na závodní strategii a pak na nových pneumatikách se mi podařilo zajet šestý čas. Jsme všichni hrozně vyrovnaní, jsem opravdu rád, že jsem opět vpředu po pauze, je vidět, že jsem se neflákal a připravoval jsem se. Doufám, že to zúročíme v závodě. Silverstone je hodně těžká trať, velmi dlouhá, je snadné udělat chybu. Uvidíme, jaké to bude zítra,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne středoevropského času.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com