Filip Salač závod v Argentině nedokončil Moto2, MotoGP, FIA, závody, motorky, Filip Salač | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač závod v Argentině nedokončil Moto2, MotoGP, FIA, závody, motorky, Filip Salač | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač závod v Argentině nedokončil

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 4.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač 2022

Filip Salač závod v Argentině nedokončil

1

 

V neděli 3. dubna vyvrcholil letošní třetí závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z druhé řady, ale bohužel ve třetím kole upadl a závod pro něj skončil.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa třiadvacáté místo, ze kterého startoval i o několik hodin později do samotného závodu. Bohužel ho nepřestaly trápit střevní potíže, na které si stěžoval již předchozí den.  Ty značně ovlivnily jeho výkon a pro samotný závod tak neměl příliš pozitivních slov. Po startu českého jezdce zpomalili soupeři, kteří před tím upadli a musel se jim vyhýbat. Cílem jedenáctého kola projížděl Salač na jednadvacátém místě, poté ze závodu odstoupil.

„Bohužel víkend nebyl takový, jaký jsme si představovali. Moc mě to mrzí, ale nechci se na nic vymlouvat. Motocykl dnes fungoval dobře, ale měl jsem špatný start, nebo spíše špatné první kolo. Dva jezdci spadli a musel jsem se jim vyhýbat. Hlavně mě mrzí, že jsem nebyl úplně ve své kůži na jedné ze svých nejoblíbenějších tratí. Všechno mě bolí. Kosti, hlava, myslím, že jsem tento víkend strávil více času na záchodě než na trati, ale nechci se na nic vymlouvat. Jak jsem říkal, motorka fungovala skvěle, určitě měla na víc, ale konkurence je tady velmi vysoké úrovni a musíme se učit. Byl to můj třetí závod, bojoval jsem tam s nováčky jako je Alcoba, Fenati, nebo Rodrigo, tedy s kluky, se kterými jsem závodil v Moto3. Také oni se trápí, není to vůbec jednoduché, musím sbírat zkušenosti a postupně se dostávat dopředu,“ okomentoval třetí závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká v rychlém sledu další závod. Red Bull Grand Prix of the Americas odstartuje již v neděli 9. dubna a jezdci se zde utkají o další světové body. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme v neděli touto dobou.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com