Forman dvakrát v první desítce MS kart, Jiří Forman, okruhy ,Brno, superkart | Constructors F1

etina English Rusky

Forman dvakrát v první desítce MS kart, Jiří Forman, okruhy ,Brno, superkart | Constructors F1 Constructors F1

Forman dvakrát v první desítce

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 6.9.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Forman

Jiří Forman má za sebou premiéru v kokpitu kapotovaných motokár kategorie Superkart, když se na Masarykově okruhu zúčastnil podniku seriálu European Superkart Series. Ačkoliv měl s touto disciplínou minimální zkušenosti, rozhodně nezklamal.

Svoje možnosti naznačil už v kvalifikaci, v níž obsadil výborným časem 2:00,139 čtvrté místo. Nejrychlejší byl Němec Peter Elkmann (1:57,064), druhý skončil náš mistr Evropy Adam Kout (1:58,454), třetí pak Marcel Maasmann z Nizozemska (1:59,908). Identické bylo i Formanovo konečné umístění v sobotním závodě. Nebylo to ale tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Krátce po startu z druhé řady se propadl o několik pozic dozadu, pak ale zatáhl a ztracenou půdu postupně dobyl zpět. „Jsem skutečně rád, že jsem dostal od stáje pana Šimáka možnost nastoupit se strojem MS Kart. Je skvělý a musím říci, že se mi jízda v superkartu zamlouvala už minulý týden, kdy jsem jej, právě tady v Brně, vůbec poprvé testoval. Už tehdy jsem byl přesvědčen, že budu moci využít svých zkušeností, které jsem získal během svého dlouholetého působení v kartingu, a myslím, že jsem to dnes svým výkonem potvrdil,“ prohlásil viditelně spokojený závodník.

Jiří Forman

V nedělní odvetě se už Jiřímu bohužel tolik nedařilo: „Nebylo to ono. Špatně jsem odjel z první zatáčky, potom jsem vyletěl z tratě. Vrátil jsem se, ale s větší ztrátou. I potom jsem zajížděl o trošku pomalejší časy než o den dříve. Nevím proč, musíme to s týmem zanalyzovat.“ Pod šachovnicovou vlajkou posléze projel na deváté příčce, když ve finiši zdolal dva soupeře.

To však neznamená, že by nad svým účinkováním lámal hůl: „Už předtím jsem tvrdil, že to pro mě bude především velká škola. Z tohoto pohledu hodnotím víkend jako pozitivní. Sobotní čtvrté místo je krásné, v neděli se ukázalo, že mně přece jen chybí větší praxe.“ 

 

 MS KART RACING TECHNOLOGY

 

 

 

 

 

Výsledky 1. jízdy:

1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +4,169)

3. Guido Kleinemeyer (D, PVP/DEA, +23,510)

4. Jiří Forman (CZ, MS Kart/DEA, +36,898)

5. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM, +40,112)

 

Výsledky 2. jízdy

1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +1,251)

3. Guido Kleinemeyer (D, PVP/DEA, +9,020)

4. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM,+23,103)

5. Vesa Lehtinen (SF, Anderson/DEA, +25,758)

9. Jiří Forman (CZ, MS Kart/DEA, +34,956)

 

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com