Formule 1 v Praze F1,Formule 1, construct, konstrukce, motorky, motoxpress | Constructors F1

etina English Rusky

Formule 1 v Praze F1,Formule 1, construct, konstrukce, motorky, motoxpress | Constructors F1 Constructors F1

Formule 1 v Praze

J.Čejchan tex i foto | 21.7.04 | J.Čejchan - Moto

O akci jsem se dozvěděl zcela náhodně, a zrovna mi to časově vyšlo, tak jsem zajel na místo. Protože.....

O akci jsem se dozvěděl zcela náhodně, a zrovna mi to časově vyšlo, tak jsem zajel na místo. Protože zřejmě pořádající agentura nepovažovala redakci motorkářského měsíčníku za hodnu pozvání na akci, při níž se prezentovalo vozidlo dvoustopé, byl docela problém se do uzavřeného prostoru dostat. Novinářský průkaz nestačil a bez pozvánky, které zřejmě předem rozsela jakási ruleta, bylo zřejmě pozdě.

Pravda, nepátral jsem do důsledků, raději jsem si to včas zařídil po svém. Nebylo to něčí benevolencí, že jsem se dostal dovnitř, jen nemožností připravit černé anděly strážné na vše, co je může potkat.

Strohý článeček, který jsem potom o akci do Světa motorek napsal, se proto samozřejmě také nezmiňuje o nějaké olejářské firmě, která prý akci sponzorovala, že snad vozům F1 jejich benzín šmakuje. Asi by ta břečka šla nalít do nádrže i dost dobré motorky - ale když pro ně neexistuje měsíčník Svět motorek, tak proč jim budeme dělat reklamu?




Formule 1 v Praze

21. července se v Praze 9, na novém asfaltě Českomoravské ulice poblíž Sazka arény, proháněl Rubens Barrichello v monopostu Ferrari F1. Na jednu stranu úžasná věc, taková exhibice, rozhodně je z toho pocit, že Česko už patří do světa. Na druhou stranu pro diváky byl asi nejzajímavější zvuk vozu, na vlastní uši slyšet tu nádheru. Jinak fakt, že se Barrichello dovede po rovině rozjet, zabrzdit, otočit se, rozjet,… to všichni věříme. Kmitnutí hlavou, cosi červeného se mihne kolem, dírou mezi okolostojícími se dá poznat tak barva toho objektu… Samozřejmě, že atmosféra by se dala krájet, ale pro oči normálních diváků, kteří se tak jako já nepropasírovali s teleobjektivem na střechu hasičského vozu, byla možná větším zážitkem předváděčka sportovně – cestovních vozů Ferrari, kterých se dostavilo asi deset a exhibice motorkářů. Představili se závodníci ze seriálu MČR dragsterů, těm ten krásný asfalt evidentně také svědčil a co do decibelů si s F1 nezadali. Následovala exhibice Toma Gryfa, který stále udivuje dalšími kousky při jízdě se zavázanýma očima. Naposledy jsme se setkali na jaře, když se na skútru, půjčeném od naší redakce, projížděl mezi na silnici stojícími dívkami. Právě my jsme jeho umění tehdy nejvíc ocenili, protože skútr byl stará plečka a on na něm nikdy předtím neseděl. Tentokrát zopakoval totéž v malém kabrioletu Fiat. Nejvíc ale asi diváky zaujala exhibice Marka Matouška na Yamaze R1, vozil se po zadním i po předním – pro nás už klasika, ale autíčkáři, kteří přišli na formuli, z toho byli paf.

zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit Fotografie poskytl
Copyright © J. Čejchan

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com