GP F1 Evropy-Valencie:po F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1

etina English Rusky

GP F1 Evropy-Valencie:po F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1 Constructors F1

GP F1 Evropy-Valencie:po

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 23.8.09 | Komentáře - M.Sanytrák 2009

Tentokrát startovní rošt po delší době ovládly vozy McLaren Marcedes, pole-position L.Hamilton, hned....

Tentokrát startovní rošt F1 po delší době ovládly vozy McLaren Marcedes F1, pole-position L.Hamilton, hned vedle něho H.Kovalainen .Z druhé řady startoval R..Barrichello a S.Vettel, hned za nimi J.Button a první Ferrari - K. Räikkönen. Druhé Ferrari - L.Badoer startoval až z posledního místa. Bohužel (já se domnívám) , že na něho směřovaly oči všech, nejen týmu Scudceria Ferrari.Zasáhla ho osobně odpovědnost, kdy přebíral štafetu od M.Schumachera, který měl původně nastoupit za F.Massu. Luca Badoer údajně nezávodil 10 let, jeho přechod do závodu z běžného života testovacího pilota byl doslova krutý. (Opět se domnívám, že dostatečně nebyl připraven od fizioterapeuta-mám na mysli dýchání, které by jej uvolnilo a jeho výkon by nebyl až tak závislý na jeho psychice).

Hned po startu doslova vystřelil ku předu L.Hamilton, okamžitě následován svým kolegou H.Kovalainenem, třetí se dral Rubens Barrichello a hned za ním dobře odstartoval K. Räikkönen, který předjel bravurně S.Vettela i ostatní před ním startující piloty. .J.Button se propadl dozadu. Po prvním kole bylo pořadí následující:Hamilton, Kovalainen, Barrichello, Räikkönen, S.Vettel,Rosberg,Alonso. Dobře odstartoval i Luca Badoer, který se dostal na 4 pozici od konce, ihned však v následujícím kole udělal hodiny a propadl se na předposlední místo. První odpadá 34 kol před cílem S.Vettel pro defekt motoru. L.Badoer je vpouštěn při výjezdu z boxové uličky před za ním jedoucího dalšího pilota, při výjezdu dělá chybu, přejíždí bílou čáru a dostává průjezd boxovou uličkou, tím se posouvá na poslední místo v závodě. Černý den pro Scuderia Ferrari druhého nasazeného pilota.

Zajímavostí bylo nasazení prakticky nových monopostů McLaren Mercedes, kde údajně nebyly náhradní díly, jako přední křídlo apod. a piloti museli jet dost opatrně. 18 kol před koncem-K.Nakajima dojíždí do boxů z rozedraným zadním kolem.

Při výměně kol se stala naprostá kuriozita v týmu McLaren Mercedes, kdy se chlapci nějak nedopočítali a chybělo jim jedno kolo, celkově nebyla kola připravena, zastávka L.Hamiltona se tak protáhla na šílených 14 s, otec L.Hamiltona spráskl ruce a Lewis tak prakticky prohrál první místo v závodě, kde je nahradil R.Barrichelo, přičemž získal náskok na druhého Hamiltona celých 22s. Dobře si vedl Kimi Räikkönen a po delší době stanul opět na bedně. J.Button nakonec dojel na 8.místě a zajistil si tak alespoň připsání bodu do mistrovství.R.Barrichello opět poskočil na druhé místo průběžného pořadí a stáj GP BRAWN si upevnila pozici v poháru konstruktérů.

Startovní rošt GP F1 Španělska:
L.Hamilton H.Kovalainen
R. Barrichello S.Vettel
J.Button K. Räikkönen
N.Rosberg F.Alonso
M.Webber R.Kubica
N.Heidfeld A.Sutil
T.Glock R.Grosjean
S.Buemi G.Fisichella
K.Nakajima J.Trulli
J.Alguersuari L.Badoer

Závod skončil pořadím: Rubens Barrichello GP BRAWN ( naposledy vyhrál s vozem Ferrari v roce 2004) , druhý Lewis Hamilton - McLarenMercedes, třetí Kimi Räikkönen , který hrdě hájil barvy Ferrari.

Konečné pořadí formule 1 po 11 závodech:
1. J.Button 72
2. R.Barrichello 54
3. M.Webber 51,5
4. S.Vettel 47
5. N. Rosberg 29 ,5
6. L.Hamilton 27
7. K. Räikkönen 24
8. J.Trulli 22,5
9. F.Massa 22
10. F.Alonso 16
11. T.Glock 16
12. H.Kovalainen 14
13. N.Heidfled 6
14. S.Buemi 3
15. R.Kubica 3
16. S.Bourdais 2
17. A.Sutil 0
18. K.Nakajima 0
19. N.Piquet 0
20. G.Fisichella 0
21. J.Alguersuari 0
22. L.Badoer 0
23. R.Grosjean 0





Kimi Räikkönen


Martin Whitmarsh,Ari Vatanen


Lewis Hamilton,Nicole Scherzinger


Luca Badoer

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com