Grand Prix F1 Kanady 2006 - Montreal - Jó Kanada-už je ta tam! F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Grand Prix F1 Kanady 2006 - Montreal - Jó Kanada-už je ta tam! F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Grand Prix F1 Kanady 2006 - Montreal - Jó Kanada-už je ta tam!

L.Pecháček | 25.6.06 | Komentáře - L.Pecháček 2006

Tak se zpívalo v jedné staré písničce: A Manitou je na to sám1 Vzpomněl jsem si na ni když končila ......

Tak se zpívalo v jedné staré písničce: A Manitou je na to sám1 Vzpomněl jsem si na ni když končila GP formule 1 v Montrealu už 6. letošním vítězstvím Fernanda Alonsa. Byl to devátý letošní závod a rozpůlil šampionát F 1 V roce 2002 nasbíral M Schumacher rekordních 82 bodů. Tentokrát překonal Alonso jeho rekord 84 body. M.Schumachwer na něho ztrácí 25 bodů. To znamená, že aspirantem na titul je po polovině jen jeden jezdec — Alonso. Michael by musel pravidelně vyhrávat a Alonso ztrácet více než 2 body na závod, A to je zatím nereálné.

Ale vraťme se na začátek I v Montrealu se řešila problematika zadních přítlačných křídel. FISA vydala nařízení, že musí být zpevněna aby se při vysokých rychlostech neprohýbala. Prý už je všechno v pořádku. Na okruhu Gilla Villeneuva trpí nejvíce brzdy, ale dlouhé rovinky je pak stačí vychladit. Neobvykle vysoké teploty jim však daly pořádně zabrat. Ferrari se tentokrát nemohl úplně shodnout s pneumatikami Bridgestone zatím co týmy s Michelinkami byly nad míru spokojené. Projevilo se to i v kvaUfikaci: mezi 10 prvními na startu byli jen 3 vozy s Rridgestony. Renaulty si zopakovaly první řadu (naposledy ve Španělsku), za nimi stáli Räikkönen a překvapivě Trulli (zatím bez bodu!), pak M.Schumacher a Rosberg (oba na Bridgestonech),, Montoya a Button, Barncherllo a Massa. Coulthard zajel 16. čas, ale měnil motor a musel až na konec roštu.

Závod začal ulitím Fisichelly na startu, za což byl penalizován průjezdem pit-Iane. Dopředu se rychle prodral Räikkönen a dokonce se pokusit o útok na Alonsa. Ale hned se umírnil a hlídal si pak druhou pozici až do posledního kola, kdy musel zvolnit kvůli technickým potížím a pustit před sebe M.Schurnachera. Ale na stupně vítězům to stačilo. Hned ve 2, kole havaroval po kolizi Rosberg a na trať vyjel satety car. Trochu přesýpání pořadí znamenaly až první zastávky u boxů, ale na první místa to nemělo vliv. Pokračovalo pořadí: Alonso — Räikkönen — M.Schumacher, Massa, Heidfeld, Villeneuve, — Fisichella, — Trupli, Klien a Buton. Závod se vůbec nevydařil R.Schumacherovi. Chyboval, nezvládal vůz a 11 kol před cílem nakonec odstoupil. Nedojel ani Villeneuve To musel na okruh podruhé SC I když se celé pole sjelo, na výsledek závodu už to vliv nemělo. Cílem projel vítězně Alonso před M.Schumacberem a Räikkönenem. Alonso letos stále více připomíná suverenitu M.Schumachera v jeho zlatých létech. Ale Michael se nevzdává, slibuje útočit, útočit, útočit. Renault čelí hrozbě systematickým vylepšováním vozu i motoru. Bude to zajímavé měření sil už v příští GP USA, kde budou — víc než kde jinde — rozhodovat o úspěchu pneumatiky.

Pořadí F1 v cíli: 1. Alonso (SPA) Renault, 2. M.Schumacher (GER) Ferrari, 3. Räikkönen (FIN) McLaren-Mercedes, 4. Fisichella (ITA) Renault, 5. Massa (BRA) Ferrari, 6. Trulli (ITA) Toyota, 7. Heidfeld (GER) BMW-Sauber, 8. Coulthard (SCO) Red Bull Racing.

Po 9 závodech: 84 Alonso, 59 M.Schumacher, 39 Ráikkönen, 37 Fisichella, 28 Massa, 26 Montoya, 16 Button, 13 Barrichello, 12 Heidfeld, 8 R.Schumacher a Coulthard, 7 Villeneuve, 6 Webber, 4 Rosberg, 3 Trulli, 1 Klien.

Pohár konstruktérů: 121 Renault, 87 Ferrari, 65 McLaren, Mercedes, 29 Honda, 19 BMW Sauber, 11 Toyota, 10 Williams Cosworth, 9 Red Bull Racing

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com