Grand prix MONACO – Monte Carlo 2017 – Formule 1 1929-2017. Monte Carlo, F1, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

Grand prix MONACO – Monte Carlo 2017 – Formule 1 1929-2017. Monte Carlo, F1, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

Grand prix MONACO – Monte Carlo 2017 – Formule 1 1929-2017.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 28.5.17 | Aktuality

F1 2017

Kimi startoval z pole position, jeho pole position po 9ti letech.

 

Piloti týmu Scuderia Ferrari F1 obsadili první řadu na startu grand prix v Monte Carlu. 75. velká cena – grand prix Monaco byla jako každým rokem zajímavá i svými jachtami, lidmi v ulicích a v hotelích  a také přítomností Jamese Buttona v týmu McLaren Honda za F.Alonsa, ale dostal penále +15 míst, startuje z boxu, to je už bez komentáře.

 

Po startu vyrazil dopředu Kimi a jede v prvních kolech výborné časy. Hned za ním Sebastian , oba Scuderia Ferrari .

 

8.kolo: K.Raikkonnen, S.Vettel, V.Bottas, M.Verstappen, D.Ricciardo

 

26.kolo: K.Raikkonnen,S.Vettel, V.Bottas,M.Verstappen,D.Ricciardo,C.Sainz, Hamilton jede na desátém místě. Během závodu se nic zvláštního neděje. Předjíždění pil

otů o jedno kolo zpomaluje piloty jedoucí na prvních místech.

 

28.kolo: V Bottas „sjíždí“ piloty Scuderia Ferrari o plné 4 sekundy díky zpomalení právě pilotů, kteří jsou předjížděny o kolo.

 

41.kolo: Scuderia Ferrari dělá výměnu svých pilotů způsobem boxu Vettel je tedy na první místě před Raikkonnenem a má náskok zhruba 2,5 sekundy. Lewis Hamilton je na šesté pozici. Můj názor na „operaci“ Scuderia Ferrari je „bez komentáře“ .Týmová režie se sem v tuhle chvíli nehodí, ale budiž, Vettel jde po pátém titulu mistra světa a každý bod by mu mohl chybět.

 

51.kolo: Kimi je pravděpodobně dost flustrován svojí pozicí a není se čemu divit, jede za Sebastianem již o 10 s. L.Hamilton jede na 7.pozici.

 

60.kolo: Vettel, Raikkonnen, Ricciardo, Bottas, Verstappen, Sainz,Hamilton,Grosjean.Před vjezdem do tunelu  stojí doslova nalepen na svodidlo kolmo  Sauber P.Wehrlaina, na trati se saffety car. Tak to jsem za celou svoji éru , co sleduji formuli 1 ještě neviděl. Pilot je v pořádku. Stalo se to díky ulomenému kolu monopostu J.Buttona, který doslova natlačil monopost P.Wehrleina na svodidlo, nemohl brzdit .To prostě Monte Carlo ještě nezažilo.  

 

63.kolo: Piloti mění pneumatiky v boxech a využívají přítomnost saffety caru na okruhu. Monoposty jedou ve „vláčku“.

 

65.kolo: M.Ericsson jedoucí ve „vláčku“ bourá do bariéry, nevybral zatáčku. Školácká chyba a trapas. Pro něho konec v závodě.

 

66.kolo: Saffety car opouští okruh. S.Vandoorne –ta samá chyba jako u M.Ericssona, nezatočil a jel rovně, vypadává ze závodu.

 

Perfektní technický komentář od Josefa Krále na Nova Sport2. I když sleduji skoro celý přenos na RTL.

 

78.kolo: Vettel, Raikkonnen , Ricciardo.

Obě Ferrari jsou na stupních vítězů.

 

Scuderia Ferrari

 Tým zpívá italskou hymnu! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com