Grand prix Velké Británii, exkluzivně komentuje pan Karel Jílek. F1, formule 1, monopost, | Constructors F1

etina English Rusky

Grand prix Velké Británii, exkluzivně komentuje pan Karel Jílek. F1, formule 1, monopost, | Constructors F1 Constructors F1

Grand prix Velké Británii, exkluzivně komentuje pan Karel Jílek.

Karel Jílek/foto Jiří Křenek, www.activepictures.cz | 11.8.21 | Komentáře - K.Jílek Sr. 2021

Formule 1 2021

Trochu podivný vlastenec

Pohasínající hvězda Mercedesu dělá všechno pro zachování svých pohádkových příjmů a zdůvodnění příčin neúspěchú. Když nepomohlo lkaní nad následky covidu, uchopil pevně do rukou roli  bojovníka za práva rasových minorit.Trochu narazil, když na podiu pozoval v pomalovaném tričku, které do sportu nepatří, a tak vymyslel roli oddaného vlastence. Vhodnou příležitostí se měla stát domácí Velká cena, dokonce poprvé s množstvím diváků.

1

I přes neúspěch v kvalifikaci byl pevně rozhodnut, to neustále lepšícímu se Verstappenovi nandat, a to nejlépe hned po startu, kdy je ještě v dostřelu. V první zatáčce se to nepovedlo, ale ve čtvrté to vyšlo dokonale. Toti Volf může stokrát vykládat své babičce, že velezkušený matador si jen trochu spletel apex zatáčky. Nikdo tomu moc nevěří, zejména Leclerk, který to měl přímo před očima.pHamík totiž měl v rychlé pravotočivé zatáčce dost místa k projetí vnějším, tzn. rychlejším obloukem a přesto záměrně vsunul pravé přední kolo mezi rivalova levá, trochu ubral plyn a o zvytek se postarala fyzika. Že to bude mít fatální následky pro Versiho, zřejmě nepředpokládal.

Na rozhodnutí o viníkovi kolize měla rada moudrých jednoznačný názor, i když směšných deset vteřin stop and go, nebylo zcela adekvátním trestem za totální likvidaci svého rivala. Verstapen přežil více jak padesát géček jen díky svému mládí a odolnému tělu, pro jiného to mohlo znamenat konec příběhu.Další průběh závodu mohl pak být zcela v režii Hamíka, zvlášt´, když cestičku k prvnímu místu mu umetl kodovaný pokyn k uvolnění trati stájovému kolegovi. Pak stačilo dvě kola před koncem vyhnat z trati do kačírku trápícího se Leclerka a mohlo se slavit. Odkudsi se vzala anglická vlajka, vztyčená ještě za jízdy, po vystoupení z kokpitu radostné poskakování s ní po plotech a zuřivé mávání šílejícím rowdies. To vše s vědomím, že soupeř je toho častu v péči lékařů, kteří nevěří svým očím, že dokázal přežít bez vážných následků.

Ostatně celá story byla dle nejmenovaného vysoce postaveného bafuňáře FIA, to nejlepší, co se mohlo stát, skore se tím poněkud srovnalo, čímž se zvýší zájem diváků a přiteče více peněz z televizních přenosů. Čestné sportovní zápolení zase jednou dostalo pořádně na frak.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com