Grobnik 2020: První start Dušana Kouřila jr. v okruhovém TCR Eastern Europe TCR, Eastern, F1, Formule 1, závody, Nutrend Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Grobnik 2020: První start Dušana Kouřila jr. v okruhovém TCR Eastern Europe TCR, Eastern, F1, Formule 1, závody, Nutrend Racing | Constructors F1 Constructors F1

Grobnik 2020: První start Dušana Kouřila jr. v okruhovém TCR Eastern Europe

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 7.8.20 | Aktuálně

TCR Eastern Europe 2020 - Nutrend Racing

Letošní okruhová sezóna byla konečně zahájena, byť s velkým zpožděním v důsledku celosvětové nepříznivé situace způsobené Covid-19.

1

Ve zkráceném kalendáři šampionátu TCR Easten Europe byl jako první závod v pořadí chorvatský okruh Grobnik. Až v závěru července se tedy mohla roztočit kola závodního speciálu Hyunday i30 N TCR, který nově připravil pro letošní sezónu tým Nutrend Racing pro nadějného Dušana Kouřila jr. v rámci projektu ACCR Czech Talent Team...

2

Závodní víkend v Grobniku nabídl pro Nutrend Racing a Dušana Kouřila, jezdce podporovaného v rámci projektu ACCR Czech Talent Team (organizuje Autoklub České republiky), první zkušenosti s náročnou konkurencí ve vyrovnaném pohárovém šampionátu TCR Eastern Europe. Po sérii testování s novým vozem Hyunday i30 N TCR v první polovině letošního roku, přišlo na řadu první přímé srovnání s konkurencí. Zajímavý technický okruh nedaleko Rijeky nabídl ve svém závodním programu dvojici samostatných závodů v sedmnáctičlenném startovním poli.

Už během volných tréninků bylo patrné, že tempo budou při prvním závodě sezóny udávat právě vozy Hyunday, které vévodily výsledkovým listinám.
3
V popředí se držel se čtvrtým nejrychlejším časem i Dušan Kouřil jr. Jízda s vozem byla pro českého pilota ve znamení poznávání nastavení a postupného přizpůsobování vozu. Dušan se tímto přístupem snažil najít chybějící desetiny sekundy na rychlejší soupeře. První přímé srovnání s konkurencí, a tedy i nastínění možných šancí pro dvojici závodů přišlo s kvalifikací. Na 4kilometrové technické trati zajel český talent své nejlepší kolo za 1:31,2 minuty, což mu zajistilo start z páté řady startovního roštu, díky dosaženému 9. místu. Kvalifikační výsledek byl lehce za očekáváním, ale ve vyrovnaném poli jezdců rozhodovala každá desetina, a tak nezbývalo, než zabojovat během samotného prvního závodu a pokusit se prosadit na lepší pozici, která by zajistila první bodový příděl do šampionátu TCR Eastern Europe 2020.

4

Vřava na startovním roštu, oznamovala, že se schyluje k prvnímu letošnímu klání cestovních vozů kategorie TCR, i s účastí vozu Nutrend Racing. Startovní procedura se ovšem červenobíle zbarvenému vozu příliš nevydařila a protáčející se kola při startu způsobila lehký propad v pořadí. Bojovné naladění a dobrá rychlost v závodním tempu ovšem brzy vrátila Dušana na jeho pozici, kterou ještě do konce 25minutového závodu vylepšil na konečné 7. místo, i přes drobné technické problémy s vozem. Ve zkráceném kalendáři, který v současnosti tvoří čtveřice závodních víkendů, bude rozhodovat každý získaný bod a Dušan Kouřil jr. si jich připsal po prvním absolvovaném závodu šest.

Závěrečné vystoupení týmu a jeho svěřence následovalo ve druhém nedělním závodě, jetém opět na 25 minut. Při startovní proceduře stál opět Dušan Kouřil jr. na deváté příčce, dle původního kvalifikačního času. Početné startovní pole vyrazilo do závěrečného klání víkendu v soubojích „dveře na dveře“ a na boxové zídce očekával tým v jakém pořadí přijede jeho svěřenec zpět na cílovou rovinku, při vjezdu do druhého kola. Pohled na vůz Dušana Kouřila prozrazoval, že souboje v první kole zanechaly drobné šrámy na Dušanově Hyundayi. Druhý závod byl mnohem více dramatičtější ve svém průběhu. Řada chyb a kolizí mezi jednotlivými jezdci brzy roztrhalo startovní pole na jednotlivé skupinky. Souboje ve středu pole se účastnil i jezdec českého týmu. Se soupeři na trati bojoval o každý metr a četné těsné souboje „tvarovaly“ postupně podobu karoserie. Nakonec přišla i drobná jezdecká chyba při snaze o útok na soupeře a výlet mimo trať. Závod Dušan zvládl dokončit, ovšem tentokrát se nepodařilo vylepšit startovní pozici a zůstal na deváté příčce, se ziskem 2 mistrovských bodů.

V konečném přehledu o prvním závodním okruhovém klání letošní sezóny je nutné zohlednit první start s novým vozem Hyunday i30 N TCR. Po prvních odjetých závodech je zřejmé, že tým musí před dalším podnikem na Slovakiaringu nepatrně zrychlit, aby byla šance na lepší bodové ohodnocení. V Chorvatsku si Dušan Kouřil jr. vyjel celkově 8 bodů, což znamená průběžné 8. místo v hodnocení TCR Eastern Europe. Z prvního závodu si tým přivezl množství poznatků o chování vozu, stejně tak pilot Dušan Kouřil jr. poznal své soupeře a získal první letošní zkušenosti z prostředí tohoto populárního pohárového klání. Už za necelý měsíc bude tým Nutrend Racing opět závodit, tentokrát se pojede na Slovakiaringu, kdy bude chtít zlepšit své výsledky z úvodního podniku tým i Dušan Kouřil.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com