Hankook oznamuje finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2023 Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook oznamuje finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2023 Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1 Constructors F1

Hankook oznamuje finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2023

Hankook Press | 22.5.23 | Aktuálně

Hankook 2023 - pneu - výsledky

Tržby se oproti předchozímu roku zvýšily o 17,5 % a provozní zisk o 51,5 % . Společnost Hankook plánuje upevnit své vedoucí postavení na trhu v segmentu pneumatik pro elektromobily a vysoce výkonných pneumatik.

Soul, Korea / Neu-Isenburg, Německo, 22. května 2023 – Výrobce prémiových pneumatik Hankook oznámil za první čtvrtletí roku 2023 tržby ve výši 2 104,0 miliardy KRW (přibližně 1 537,4 milionů EUR) a provozní zisk ve výši 190,9 miliardy KRW (přibližně 139,4 milionů EUR) – na základě globálních konsolidovaných finančních výsledků. Tržby i provozní zisk vzrostly oproti předchozímu roku o 17,5 %, resp. o 51,5 %.

Na základě strategií prémiových značek, včetně vyššího podílu produktů s vysokou přidanou hodnotou a stabilního prodeje pneumatik pro elektromobily, se podařilo zvýšit tržby a provozní zisk – navzdory obtížným ekonomickým podmínkám, jako je celosvětový hospodářský pokles, zintenzivnění konkurence a další faktory. Úspěch byl podpořen zvýšením nabídky pneumatik pro originální výbavu (OE) – díky stabilizaci dodávek polovodičů – a růstem celosvětového prodeje náhradních pneumatik v regionech, jako je Evropa.

Společnost Hankook dosáhla rychlého růstu na globálním trhu s elektromobily díky průkopnickým technologiím a strategiím na míru ještě předtím, než se výroba elektromobilů významněji rozšířila. Výrobce prémiových pneumatik je nyní lídrem na trhu a stanovil si za cíl zvýšit podíl pneumatik pro elektromobily v celkové nabídce originální výbavy osobních a dodávkových vozidel na přibližně 20 % v letošním roce – z původních 5 % v roce 2021 a 11 % v roce 2022.

V prvním čtvrtletí roku 2023 dosáhla společnost Hankook stabilního pokroku díky originální výbavě prémiových pneumatik pro nové elektrické modely, včetně elektrického SUV „C11“ od čínského elektromobilního start-upu Leapmotor a elektrického Volkswagenu ID. Buzz a první plně elektrické SUV Toyota „bZ4X“.

Kromě toho prodej pneumatik pro osobní automobily v rozměru 18 palců a větším – tedy produktů se zvláště vysokou přidanou hodnotou – dosáhl 43,5 %, což představuje nárůst o 4,5 procentního bodu oproti předchozímu roku. Při hodnocení podle regionů došlo k nárůstu o 4,6 procentního bodu v Koreji (53,9 %), o 4,0 procentního bodu v Evropě (31,9 %), o 6,6 procentního bodu v Severní Americe (54,2 %) a o 7,2 procentního bodu v Číně (56,3 %), což ukazuje na trvalý růst ve všech globálních regionech.

V roce 2023 chce společnost Hankook dále rozšířit své vedoucí postavení na trhu s pneumatikami pro elektromobily a vysoce výkonnými pneumatikami. Od letošní sezóny je společnost výhradním technickým partnerem a dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa ABB FIA Formule E. Hankook je kromě toho exkluzivním partnerem/dodavatelem pneumatik pro závody Lamborghini Super Trofeo. Díky těmto cenným partnerstvím Hankook dále posiluje svou pozici globální prémiové značky a bude pokračovat ve sběru dat pro zlepšení výzkumu a vývoje.

Společnost Hankook si dala za cíl zvýšit tržby o více než 5 % ve srovnání s předchozím rokem a dosáhnout 45 % podílu na tržbách pneumatik pro osobní automobily od rozměru 18 palců. Společnost se zaměří na zvýšení tržeb na klíčových trzích, posílení partnerství s výrobci prémiových automobilů a udržení vedoucí pozice v segmentu pneumatik pro elektromobily.

Hankook

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com