Hankook Tire zveřejňuje své finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2021 ¬ Hankook, Tire, Europe, tržby | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook Tire zveřejňuje své finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2021 ¬ Hankook, Tire, Europe, tržby | Constructors F1 Constructors F1

Hankook Tire zveřejňuje své finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2021 ¬

Felix Kinzer/ Hankook | 19.11.21 | Aktuálně

Hankook Tire Europe 2021 - finanční výsledky

Globální tržby činily 1,82 bilionů KRW (1 340 milionů EUR) a provozní zisk dosáhl 180 miliard KRW (131 milionů EUR). Prodej pneumatik v rozměrech nad 18 palců činil 36,4 % veškerých prodaných pneumatik pro osobní automobily, což je v meziročním srovnání nárůst o 2,4 procentních bodů. Jako uznání vynikající kvality dosáhly v tomto čtvrtletí produkty společnosti Hankook na přední příčky v testech výkonnosti pneumatik. Provozní zisk se v meziročním srovnání snížil v důsledku zpomalení celosvětové výroby automobilů kvůli problémům s objednávkami dílů a problémům s logistikou.

 

Soul, Korea / Neu-Isenburg, Německo, 19. listopadu, 2021 
Přední společnost vyrábějící pneumatiky Hankook Tire & Technology (Hankook Tire) zveřejnila finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2021. Konsolidované globální tržby činily 1,82 bilionů KRW (1 340 milionů EUR) a provozní zisk 180 miliard KRW (131 milionů EUR).

Společnost Hankook Tire pokračovala v tomto čtvrtletí v kvalitativním růstu, přičemž celosvětové tržby pneumatik o rozměru 18 palců a vyšších činily 36,4 % veškerých prodaných pneumatik pro osobní automobily, což je v meziročním srovnání nárůst o 2,4 procentních bodů. K tomuto úspěchu přispělo špičkové řízení kvality a konkurenceschopnost. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku vzrostl zejména prodej pneumatik vyšších rozměrů na hlavních trzích společnosti Hankook jako je Jižní Korea, Čína, Evropa a Severní Amerika.  Společnost zaznamenala v Číně v meziročním srovnání  u tržeb  pneumatik větších rozměrů růst o 9,8 procentních bodů na 43,4 %. Na evropském trhu vzrostl prodej pneumatik větších rozměrů v porovnání s předchozím rokem o 3,6 procentních bodů.

Konsolidované celosvětové tržby a provozní zisk se v porovnání se stejným obdobím loňského roku snížily o 3 % a 19,5 %, vzhledem k tomu, že se zpomalila globální produkce automobilů z důvodu nedostatku klíčových dílů, včetně polovodičů. Problémy se dále prohloubily v důsledku celosvětové krize v logistice a zvýšených nákladů na suroviny. Společnost Hankook Tire však zažila významné čtvrtletí, v němž vykázala další oživení oproti předchozímu čtvrtletí, neboť globální tržby společnosti vzrostly oproti předchozímu čtvrtletí o 1,3 %, díky pokračující poptávce po pneumatikách na volném trhu.

Produkty společnosti Hankook Tire dosáhly v druhé polovině tohoto roku na přední příčky v testech pneumatik, které provedly renomované automobilové časopisy. Společnost ovládla testy ve všech segmentech od letních po zimní a celoroční pneumatiky. Například v zářijovém testu celoročních pneumatik pro vozy SUV časopisu Auto Bild Allrad zvítězila pneumatika Hankook Kinergy 4S 2 X. Ocenění podtrhuje ještě to, že Kinergy 4S 2 X byla jedinou pneumatikou mezi testovanými pneumatikami, která získala nejvyšší možné hodnocení „Vynikající“. Pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 byla také oceněna za svůj mimořádný výkon a vyhrála první místo v testu pneumatik časopisu Auto Express, který je nejprodávanějším britským automobilovým časopisem. Kromě toho společnost Hankook zvítězila v letošním testu zimních pneumatik časopisu Auto Bild Sportscars se svou vysoce výkonou zimní pneumatikou Winter i*cept evo 3.

Společnost Hankook Tire nadále prokázala své silné postavení v oblasti originální výbavy (OE) a elektromobilů. Hankook vybavuje nové Porsche Panamera svými ultravysokovýkonnými pneumatikami Ventus S1 evo Z. Tým Volkswagen ID.4 USA Tour, který jel v elektromobilu na speciálních pneumatikách Hankook Kinergy AS ev určených pro elektrovozy (pouze pro americký trh), navíc vytvořil Guinnessův rekord v nejdelší jízdě elektromobilem (bez solárního pohonu) v jedné zemi.

Hankook Tire chce v letošním roce dosáhnout tržeb 7 bilionů KRW, a bude se nadále zaměřovat na zvyšování prodeje pneumatik větších rozměrů na svých hlavních trzích a rozšiřování partnerství v rámci originální výbavy s předními globálními výrobci automobilů a také na udržení své vedoucí pozice v odvětví pneumatik pro elektromobily

Hankook

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com