HKC Racing Team má formulové zlato z Brna HKC Racing, Brno, závody | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team má formulové zlato z Brna HKC Racing, Brno, závody | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team má formulové zlato z Brna

Dušan Matouš/HKC Racing | 9.9.21 | Aktuálně

HKC 2021

V rámci pravidelné Podzimní ceny Brna hostil Masarykův okruh na začátku září hned několik sérií.

1

Jednou z nich byl pohár středoevropských zemí ESET Cup, jehož se účastní cestovní vozy i formule. Mostecký HKC Racing Team nasadil mladého Jana Matyáše v kokpitu dvoulitrové formule Renault a ten ve své kategorii dvě kvalifikace a dva závody vyhrál.

2 

Matyáš je dalším z frekventantů HKC akademie motorsportu a jako většina současných pilotů formulí u nás i ve světě začínal na motokárách. Jde o skvělou průpravu a pokud člověk dosáhne věku, kdy si smí udělat závodnickou licenci na stroje s motory do dvou litrů, může se do testování a závodění, třeba i se silným monopostem, pustit naplno. A to je i tento případ. 

10

Brněnský Masarykův okruh je skoro 5,5 kilometrů dlouhý a patří spíš mezi technické. Trať má poměrně velké převýšení. Pokud srovnáme mostecký autodrom, který má mezi nejvyšším a nejnižším bodem dráhy 12 metrů, V Brně je to skoro 74 metrů. Se všemi úskalími se ale Honza srovnal velice dobře a ve své třídě v sobotu vyhrál první kvalifikaci a posléze i první závod. V neděli zajel v kvalifikaci opět nejrychlejší čas a v závodě opět skončil na nejvyšším stupínku podia.

 

 

Brněnský podnik ESET Cupu byl poslední z letošního kalendáře. "Nešlo tedy o sbírání bodů, ale zkušeností. Honza jako houba nasává všechny poznatky a to urychluje jeho jezdecký růst. Od toho tady naše akademie motorsportu nakonec je," řekl trenér Ivan Houzák.

Pro mosteckou stáj sezóna ještě zdaleka neskončila. Čekají ji ještě závody motokárového šampionátu a domácí podnik Carbonia Cupu, kam nasadí opět formuli.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com