HKC Racing Team na prahu dvacáté sezóny HKC, 2018, Lutopol, Čech, | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team na prahu dvacáté sezóny HKC, 2018, Lutopol, Čech, | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team na prahu dvacáté sezóny

Dušan Matouš/HKC tým | 2.4.18 | Aktuality

HKC 2018

HKC Racing Team na prahu dvacáté sezóny

 

Mostecký závodní HKC Racing Team vstupuje do neuvěřitelné dvacáté sezóny v motoristickém sportu. Startuje v plné kondici a také v roce 2018 hodlá zasáhnout hned do několika disciplín a navázat na nesčetné úspěchy a mistrovské tituly, kterých jeho jezdci dosáhli v předchozích letech. Závody motokár, formulí na okruzích, minibiků, motokrosu i silničních motocyklů budou obohaceny o účast jezdců mostecké stáje, která pro tuto sezónu získala nového významného partnera. Je jím zahraniční společnost Lutopol, jejíž jméno se nově objevuje i v názvu celé závodní formace ze severu Čech.

 

HKC Racing Team - Lutopol bude své piloty nasazovat jako obvykle v Mistrovství ČR v kartingu, Poháru Autoklubu ČR, Mistrovství Evropy a vybraných podnicích mezinárodní série EasyKart.

Motokáry jsou základním stavebním kamenem ve vzdělávání nejmladších jezdců a stáj tak pokračuje v symbióze s HKC Akademií motorsportu, která se už sedmým rokem specializuje na vyhledávání a výchovu závodnických talentů. Dlužno dodat, že velice úspěšně, protože každý z desítek frekventantů, kteří akademii dlouhodobě absolvují, už si sáhl na věnce a poháry z jednotlivých závodů a v několika kategoriích už se malí závodníci dobrali dokonce k mistrovským titulům. 

V nejnižší kategorii Školní 50 tak bude startovat letos teprve šestiletý Stanislav Kohout a také Michail Toporkov, který pojede svou první sezónu. Třídu Mini 60 obsadí Matvej Sonkin,Baby 60 Sebastien Šťastný a Dominik Dzhomidava, Easy 60 Jiří Svoboda a Easy 100 Tomáš Novák. V barvách týmu se letos představí také jedna dívka. Monika Podhradská pojede v motokárách třídu Super Rok a ve velkém motorsportu se zúčastní vybraných podniků Carbonia Cupu se strojem Škoda Fabia RS.

Závody formulí na okruzích budou v roce 2018 doménou pilota Petra Zelenky, který bude s dvoulitrovým monopostem Renault bojovat ve vybraných seriálech a šampionátech s mezinárodní účastí na okruzích v České republice i v zahraničí.

Motocykly do portfolia HKC patří už mnoho let a letos bude premiérově zasažena také třída Minibike, které se bude účastnit nejmladší talent týmu, Standa Kohout. Motokrosové trati bude brázdit Ladislav Beňa a silniční i přírodní okruhy obsadí Mirek Kuchta. Ten po úspěších v předchozích sezónách pro letošek přestupuje z kubatury 125 rovnou do šestistovek a od tohoto přezbrojení očekává rozhodně zajímavé a nové zkušenosti. Vzhledem k tomu, že tým stojí teprve na samém začátku roku, jedná se ale zatím o základní soupisku, která se v průběhu sezóny může ještě rozšířit.

HKC Racing Team - Lutopol je tedy připraven pokračovat v bitvách o mistrovské body stejně jako v předchozích letech a úspěšně tak reprezentovat město Most, Ústecký kraj i Českou republiku.

(1.4. 2018)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com