HKC Racing Team v Maďarsku: Nejdřív oheň, potom zlato HKC, Racing, F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team v Maďarsku: Nejdřív oheň, potom zlato HKC, Racing, F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team v Maďarsku: Nejdřív oheň, potom zlato

Dušan Matouš/HKC RACING | 30.10.20 | Aktuálně

ESET 2020

HKC Racing 2020 

Motoristická sezóna letošního roku proběhla kvůli pandemické krizi ve velmi omezeném módu. Koncem října se na maďarském Hungaroringu jel poslední podnik ESET Cupu, v jehož formulové třídě se vyznamenal pilot mosteckého HKC Racing Teamu Matěj Kácovský. Do sobotního závodu sice neodstartoval kvůli technickým problémům, ale nedělní jízdu na vodě pak vyhrál. 

Letošní sezóna podle všeho pro mosteckou stáj definitivně skončila. Ve stejném termínu jako maďarské okruhové závody se měl jet odložený závěrečný motokárový podnik českého mistrovství v Třinci. Ten ale pořadatelé kvůli koronaviru nakonec také zrušili. Maďarsko přistupuje k situaci odlišně a tak se na celý víkend před koncem října zaplnil paddock Hungaroringu stovkami jezdců, mechaniků a dalšího personálu týmů z několika středoevropských zemí k podniku, v němž bojují jezdci s cestovními vozy i formulemi v jednotlivých kategoriích. Závody se započítávají jednak do národních mistrovství, ale také do několika dalších seriálů, které se v rámci úspor jezdí společně.

Matěj Kácovský si chtěl tento víkend patřičně užít a dal to najevo druhým nejrychlejším časem v kvalifikaci, což mu zajistilo start do závodu z prví řady na roštu. Rychlejší byl jen srbský pilot Paolo Brajnik. Hned první sobotní závod ale začal pro pilota HKC Racing Teamu smolně. Už v zaváděcím kole se totiž za jeho monopostem Dallara začalo kouřit a na startovní čáře vyšlehly z motorového prostoru plameny. Situace vypadala dramaticky, ale maršálové oheň okamžitě uhasili. "Hned na roštu jsme zjistili, že šlo o banální závadu v souvislosti s výfukovým potrubím a Matěj mohl podle nás normálně odstartovat. Jenomže komise o tom nechtěla ani slyšet, takže musel odstoupit," povzdechl si trenér Ivan Houzák.

Neděle se nesla ve znamení deště a ve druhém závodě na drážkovaných pneumatikách Matěj dostal šanci napravit si reputaci. Srbský vítěz sobotního závodu asi z přemíry motivace ovšem nezvládl hned první zatáčku a opustil trať. Matěj tak měl možnost na čele startovního pole odjet kompletní závod a jako první také proletěl pro šachovnicovou vlajkou.

"Je to dáno tím, že Matěj prostě na vodě umí, průprava z motokár už od útlého věku je znát a tak jsme si po ohnivé sobotě spravili chuť," doplnil trenér.

K návratu do normálu v příštím roce se nyní upírají všechny naděje a to nejen v oblasti motorsportu. Letošní sezóna podle všeho ani nebude regulérně vyhodnocena, protože se odjelo málo podniků. Například regule motokárového šampionátu vyžadují, aby se konaly alespoň čtyři podniky, jely se ale dohromady jenom tři. Závěr sezóny se zlatem byl ale pro mostecký HKC Racing Team rozhodně důstojný.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com