Hyundai Janík Motorsport startoval ve francouzském Le Castellet TCR, Europe, Janík, Motorsport, Maťo Homola, | Constructors F1

etina English Rusky

Hyundai Janík Motorsport startoval ve francouzském Le Castellet TCR, Europe, Janík, Motorsport, Maťo Homola, | Constructors F1 Constructors F1

Hyundai Janík Motorsport startoval ve francouzském Le Castellet

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 23.5.22 | Aktuálně

TCR Europe a Janík Motorsport 2022

V rámci okruhové série TCR Europe se druhý závodní víkend uskutečnil na francouzském okruhu Paul Ricard, který hostí i prestižní závod Formule 1 v letošním roce. Juniorský jezdec Jáchym Galáš bodoval v Race i v Race 2, když se mu podařilo umístit na dvanácté a deváté příčce a celkově získal 20 bodů. Slovenský jezdec Maťo Homola prožil velmi smolný víkend, ve kterém ho provázely technické problémy v obou závodech.

1

Volné tréninky se klasicky konaly v pátek jako úvod závodního víkendu a jezdci si v nich vyzkoušeli velmi rychlé úseky francouzského okruhu Paul Ricard. Maťo Homola si velmi dobře zvykal na technickou trať a jeho časy dosahovaly na páté a sedmé místo. Sobotní kvalifikace měl opravdu vysoké tempo, na které se snažilo zareagovat jezdecké duo Galáš-Homola. Úspěšnějším z nich byl Homola, který získal 12. pozici na startovním roštu a hned o dvě místa za ním startoval Galáš ze 14. pozice.

V sobotním Race 1 se oba jezdci drželi v TOP10 a dokázali držet rychlé tempo konkurenčních jezdců. Úspěšně rozjetý závod překazil Galášovi kontakt s jezdcem Leonovem, což znamenalo propad až na šestnácté místo. Ve zbytku závodu se dokázal Galáš probojovat mezi ostatními jezdci až na celkové 12. místo. Maťo Homola se téměř celý závod držel na deváté příčce až do posledního kola závodu, kdy technický problém v podobě defektu na předním kole speciálu Elantra N TCR zavinil nedokončení závodu.

Ve druhém závodu se opět podařilo oběma jezdcům držet ve středu startovního pole a pohybovat se na příčkách v TOP10. Velmi stabilní jezdecký výkon předváděl Jáchym Galáš, který svou Elantru N TCR dovezl do cíle na bodovaném 9. místě. Technické problémy se nevyhnuly Homolovi ani ve druhém závodu, kdy poškození pneumatiky neumožnilo dokončit ani druhý závod ve francouzském Paul Ricard.

2

Majitel týmu Janík Motorsport, Václav Janík uvedl: „Opravdu smolný víkend pro Maťa Homolu, který svými výkony měl na umístění v TOP10 v obou závodech. Věřím, že si svou smůlu již vybral a na dalších závodech se mu povede o mnoho lépe. Opět velmi stabilní výkon od Jáchyma Galáše, kterému se podařilo získat cenné body. Děkuji celému týmu za skvěle odvedenou práci na francouzském okruhu Paul Ricard. "

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com