Hyundai Janík Motorsport triumfoval v belgickém Spa-Francorchamps TCR, Eset, Europe, Janík Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Hyundai Janík Motorsport triumfoval v belgickém Spa-Francorchamps TCR, Eset, Europe, Janík Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Hyundai Janík Motorsport triumfoval v belgickém Spa-Francorchamps

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 20.6.22 | Aktuálně

Janík Motorsport 2022

Další závodní víkend v rámci okruhové série TCR Europe hostil legendární belgický okruh Spa-Francorchamps. Fantastický výsledek přinesl nedělení závod, ve kterém si Jáchym Galáš dojel pro své premiérové vítězství v této sérii. Na tento skvělý výsledek navázal jeho týmový kolega Maťo Homola, který dokončil závod na stříbrné příčce. Tým Hyundai Janík Motorsport si tak připisuje dvojité podium a zisk 90 bodů v rámci hodnocení týmů.

1

Páteční den měl na programu volné tréninky, ve kterých se oba jezdci snažili držet rychlé a ostré tempo. Především v prvním tréninku předváděli oba jezdci velmi rychlé tempo, což znamenalo čtvrtý čas pro Homolu a šestý čas pro Galáše. V sobotní kvalifikaci se podařilo oběma jezdcům probojovat až do druhé kvalifikační části, což přineslo osmé místo pro Homolu a desáté místo pro Galáše na startovním roštu. Tato umístění znamenala, že jezdci startovali v druhém závodu z předních pozic – Jáchym Galáš z první pozice a Maťo Homola ze třetí pozice.

V sobotní Race 1 si oba jezdci drželi své pozice a předváděli stabilní výkony ve středu jezdeckého pole. Lépe se podařilo dokončit závod Galášovi, který se posunul o jednu pozici a dokončil závod na devátém místě. Týmový kolega Maťo Homola si v prvním závodě vybral smůlu, kdy po kontaktu s ostatními závodníky byl poškozen jeho vůz a nakonec závod nedokončil. Do druhého závodu skvěle odstartovali oba jezdci a Homolovi se dokonce podařilo si polepšit o jednu pozici. Svými konzistentními výkony si jezdecké duo Galáš-Homola dokázali pohlídat své pozice a udržet pódiová umístění až do cíle závodu. Tým se tak mohl radovat z premiérového dvojitého pódia v rámci okruhové série TCR Europe.

 2

Majitel týmu Hyundai Janík Motorsport, Václav Janík uvedl: „Fantastický výsledek, který je zásluhou celého týmu. První „double podium“ v rámci prestižní série TCR Europe je pro nás obrovskou odměnou za tvrdou práci celého týmu. Ještě jednou děkuji celému týmu a taky našim partnerům, bez kterých bychom na tyto skvělé výsledky nemohli dosáhnout."

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com