Jak jsem fotil monopost F1 Jaguar R5 Most, autodrom, Jaguar, Malajsie, Klaas Zwart | Constructors F1

etina English Rusky

Jak jsem fotil monopost F1 Jaguar R5 Most, autodrom, Jaguar, Malajsie, Klaas Zwart | Constructors F1 Constructors F1

Jak jsem fotil monopost F1 Jaguar R5

Richard Menza/foto i text | 8.6.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

Jak jsem fotil monopost F1Jaguar R5

07.06.2018

Ve čtvrtek 7. června zavítal na mostecký autodrom Monopost formule 1 Jaguar R5. O ten skvělý zážitek spatřit a zachytit svým fotoaparátem monopost F1 v akci jsem samozřejmě nemohl přijít. Ani mne nenapadlo, že budu svědkem i vzniku  neoficiálního rekordu dráhy i nejvyšší dosažené rychlosti. V kokpitu seděl majitel superrychlého speciálu, sedmašedesátiletý nizozemský podnikatel a jak bylo patrné z jeho jízdy i skvělý jezdec Klaas Zwart.

Jaguar

V roce 2004  formuli pilotoval ve velkých cenách F1 australský pilot Mark Webber. Vozy Jaguar kroužily po okruzích velkých cen F1 v letech 2000 až 2004, patřily britskému týmu Jaguar Racing. Modelu R5 předcházely modely R1, R2, R3 a R4, vystřídalo se v nich osm jezdců. Mark Webber pilotoval Jaguar R4 a Jaguar R5 v letech 2003 a 2004. Jedenáctkrát dojel na bodovaném místě, nikdy však nedosáhl na stupně vítězů. Největšího úspěchu a zároveň překvapení pro ostatní týmy i odborníky dosáhl s Jaguarem při Grand Prix Malajsie v roce 2004, kdy skončil v kvalifikaci na druhém místě, a startoval tak do závodu z první řady.

1

Byl to ojedinělý zážitek vidět, jak se formule po dráze jen míhala. A o tento zážitek se s vámi chci podělit prostřednictvím fotografie. Co bohužel nemohu zachytit je ten nádherný vysoký tón motoru, který kdysi tak nenapodobitelně zněl při závodech F1.

22

Kolegové fotografové se svými zbraněmi - fotoaparáty. 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com