Jak jsem začínal F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1

etina English Rusky

Jak jsem začínal F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1 Constructors F1

Jak jsem začínal

L.Pecháček | 1.5.04 | Komentáře - L.Pecháček 2004

Pominu-li bláznivé klukovské sny, kdy jsem chtěl být popelářem, bílým velebným pánem , mašínfírou a........

Pominu-li bláznivé klukovské sny, kdy jsem chtěl být popelářem, bílým velebným pánem , mašínfírou a cestovatelem, jsem se po maturitě rozhodl, že budu kantorem. Tři roky jsem studoval zeměpis a přírodopis.Parta kamarádů, kteří studovali na divadelní konzervatoři mě přemluvili, abych je následoval.Myslel jsem, že budu hercem .Pak ale šéfrežisér dramatického oddělení rozhlasu Bezdíček nabídl, abych dokončil studia se specializací rozhlasového režiséra. Jako asistent jsem dostával 750,-Kč měsíčně.Pak jsem samozřejmě musel na vojnu. Po dvou létech jsem se vrátil jako desátník-spojař a vrhnul jsem se do práce. Dělal jsem hlavně pořady pro děti a mládež. Začal jsem i samostatně pracovat na pořadu „Pozor mna start!“ o sportu dětí a mládeže.

Zlomem bylo zahájení vysílání televize, hlavně sportovních přenosů. Zašel jsem za šéfem sportovní redakce Mirkem Hladkým, ale když mi otevřeně řekl co všechno bych měl znát a umět, řekl jsem si:Halt!Pr! Na to bych ještě nestačil. Ale za dva roky jsem si už troufnul znovu – a vyšlo to. Od 15.12.1958 jsem byl „televizákem“. Ze začátku jsme dělali všechno. Komentoval jsem celkem 28 druhů sportu. Později, když byla založena motoristická redakce, jsem ji dostal na starost, ale jen na 3 roky. Pak už jsem jako „bezpartijní“ nevyhovoval.Mohl jsem alespoň dál komentovat a soustředil jsem se na motorismus. Od roku 1973 jsem rozšířil sortiment o MS Formule 1. No a u toho jsem zůstal až do důchodu i pár let po něm. Dnes , kdy otravuji tento svět 77 let, mohu využívat jak bohaté zkušenosti, tak nepřehledný archiv, ve kterém pořád něco hledám, a podělit se o všechno, co jsem za ta léta nastřádal, s vámi.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com