Jan Kopecký zakončil sezónu dalším vítězstvím Jan Kopecký, Agrotec, Škoda, F1, constructirsf1, Pačejov, Invelt | Constructors F1

etina English Rusky

Jan Kopecký zakončil sezónu dalším vítězstvím Jan Kopecký, Agrotec, Škoda, F1, constructirsf1, Pačejov, Invelt | Constructors F1 Constructors F1

Jan Kopecký zakončil sezónu dalším vítězstvím

AGROTEC PRESS | 7.10.22 | Aktuálně

Rally - Jan Kopecký, Agrotec,

Už s jistotou zisku letošního mistrovského titulu zamířila posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek na Invelt Rally Pačejov.

 1

V poslední dvou ročnících, kdy se Rally Pačejov vrátila do „velkého“ mistráku, slavil Jan Kopecký v cíli vítězství. Tratě v okolí Horažďovic mu tedy sedí. „Na Pačejově jsou krásné technické tratě a do průběhu soutěže vždy zasahuje nestálé podzimní počasí. Tratě jsou místy hodně bahnité a uklouzané, bude to opět náročná soutěž, ale do Pačejova se hodně těšíme. Po zisku titulu můžeme jet v klidu, ale rozhodně bychom se rádi zapojili do soubojů o první místo,“ říkal před odjezdem na soutěž Honza Kopecký.

2 

Soutěž otevírala náročná zkouška Čečelovice, po které šel Jan Kopecký do vedení. Když pak jeho tradiční soupeř Václav Pech nedobrzdil do retardéru na RZ3 a dostal půlminutovou penalizaci, největším soupeřem se stal Filip Mareš. „Na začátku soutěže jsme na soupeře najeli nějaké vteřiny a s tímto náskokem jsme pak pracovali. Snažili jsme si ho hlídat a zbytečně nebláznit, přeci jen zrádných míst bylo na trati dost,“ komentoval odstupy na čele výsledkové listiny Jan Kopecký. Po první sobotní etapě z toho byl náskok 8,4 sekundy na Filipa Mareše.

Když pak na první nedělní rychlostní zkoušce Jan Kopecký s Janem Hlouškem navýšili o náskok o dalších více než 9 vteřin, zdálo se být rozhodnuto. Filip Mareš bojoval až do konce, ale posádka Agrotec Škoda Rally Teamu si již vítězství pohlídala. Bylo z toho třetí vítězství v řadě na Pačejově a šesté vítězství v řadě v českém šampionátu.

3

„Z vítězství na Pačejově mám velkou radost. Škoda Fabia Rally 2 evo byla opět skvěle připravená a dařila se nám velmi dobře i volba pneumatik Pirelli podle aktuálních podmínek na trati. Honza Hloušek jako už tradičně skvěle navigoval. Organizačně byla soutěž připravená výborně a my jsme se na závěr naší sezóny krásně svezli. Musím poděkovat našim soupeřům za krásné souboje nejen na Pačejově, ale i během celé sezóny. Obrovský dík patří mé rodině, která mě neuvěřitelně podporuje. Poděkovat musím opět i skvěle fungujícímu týmu. A hlavně pak všem partnerům, díky kterým jsme mohli absolvovat tuhle skvělou sezónu. Věřím, že jsme je nezklamali a naše spolupráce bude pokračovat,“ uzavírá hodnocení Pačejova i celé sezóny Jan Kopecký.

Tímto je sezóna Agrotec Škoda Rally Teamu u konce. Závěrečného podniku českého mistráku, kterým je německá 3-Städte Rally, se již podle plánu nezúčastní. K hodnocení celé sezóny se ale ještě vrátíme.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com