Jan Kopecký se těší na jubilejní Krumlov. Rally, Agrotec, Škoda, Team, 2023 | Constructors F1

etina English Rusky

Jan Kopecký se těší na jubilejní Krumlov. Rally, Agrotec, Škoda, Team, 2023 | Constructors F1 Constructors F1

Jan Kopecký se těší na jubilejní Krumlov.

Agrotec Škoda Rally Team | 19.5.23 | Aktuálně

Agrotec Škoda Rally Team 2023

Letošní ročník Rallye Český Krumlov se ponese v rámci oslav jubilejního 50. ročníku. Pořadatelé si pro diváky připravili bohatý doprovodný program a pro posádky mnoho novinek na rychlostních zkouškách.

Janu Kopeckému se na Krumlově tradičně daří a soutěž patří mezi jeho nejoblíbenější. Od roku 2015 tam byl jen jedenkrát poražen a sedmým vítězstvím už se vyrovnal Romanu Krestovi v počtu absolutních vítězství. Loni poprvé vyhrál v barvách Agrotec Škoda Rally Teamu, kdy se rozhodovalo v dramatickém souboji s Václavem Pechem až na poslední rychlostní zkoušce. Letos by na to chtěl spolu s Janem Hlouškem a vozem Škoda Fabia RS Rally2 navázat.

2

 

„Čeká nás nesmírně těžká soutěž,“ je si vědom Jan Kopecký. „Krumlov je vždy velmi náročný s mnoha zrádnými úseky a horizonty a nestálým počasím. Pořadatelé si navíc dali hodně záležet, aby se na jubilejní ročník dlouho vzpomínalo a rychlostní zkoušky doznaly hodně změn. Především nedělní etapa bude pro většinu z nás v podstatě nová. Po delší době se vrací RZ Malšín a Malonty a Kohout se jedou v obráceném směru, což z nich dělá v podstatě úplně novou zkoušku. Hlavně 25 kilometrů dlouhé Malonty, které se v tomto směru jedou poprvé od roku 2005, mohou rozhodnout. Po letech, kdy se rychlostní zkoušky na jihu Čech měnily jen málo, to bude pro všechny velká výzva. O to víc se ale na Krumlov těšíme a rádi bychom letos konečně poprvé vyhráli. Věřím, že jsme připraveni na 100% a fanoušci nás přijdou podpořit v hojném počtu!“

2

 

Soutěž tradičně startuje v pátek odpoledne a druhá sekce se jede za tmy. Vítěze soutěže budeme znát v sobotu kolem páté hodiny odpoledne.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Alpina, Michelin, Mol Racing Fuel, AD Technik, Sonax, Renovak a Uniprint.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com